İş İlanları

PTT 10 bin personel alımı yapacak mı? PTT 2024 personel alımı ne zaman, şartları neler?

Senelerdir ülke genelinde personel alımı gerçekleştirmesi beklenen PTT, son dönemlerde yeniden gündeme gelmeye başladı. Kurumun bu yıl içerisinde ilana çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. İşte PTT’nin istihdam fırsatlarına dair merak edilen tüm ayrıntılar…

Kamu personel alımı ilanları, son dönemlerde gündemin en çok takip edilen haberleri arasında yer almaya başladı. Söz konusu personel alımı ilanlarını yakından takip eden birçok kişi, PTT’nin istihdam fırsatlarını da arama motorları üzerinden sorgulamaya başladı.

Son olarak yaklaşık 6 yıl önce toplu bir personel alımı gerçekleştiren PTT, 2024 yılında da kurumda çalışmak isteyen pek çok aday tarafından yakın takip altına alındı. PTT’nin bu yılın sonuna kadar ilana çıkıp çıkmayacağını merak eden adaylar, arama motorları üzerinden son dakika PTT haberlerini incelemeye aldı. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde heyecan ile beklenen PTT personel alımı sürecine dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

PTT TOPLU PERSONEL ALIMI YAPACAK MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı, son dönemlerde gündemden düşmemeye başladı. Bakanlıklardan ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen personel alımı ilanlarının ardından PTT’nin ne zaman ilana çıkacağı merak konusu oldu.

Şu ana kadar gelen bilgilere göre PTT henüz ilana çıkmadı. Bazı haber kaynaklarında yer alan ’10 bin kişilik alım yapılacak’ başlıklı içeriklerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre resmi personel alımı ilanları PTT’nin web sayfası üzerinden yayınlanmaktadır. Dolayısı ile PTT’nin resmi kaynaklarında yer almayan hiçbir istihdam fırsatı haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

PTT PERSONEL ALIMI İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

PTT’nin yeni bir personel alımı ilanı yayınlaması halinde adayların bazı başvuru kriterlerini sağlamaları gerekecek. Pozisyon bazında belirlenecek olan özel şartların yanı sıra genel şartların da sağlanmaları istenecek.

PTT’nin şu ana kadar yayınlamış olduğu personel alımı ilanlarında yer alan genel başvur kriterleri şu şekildeydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından büyük, 35 yaşından küçük olmak,
  • Emekli maaşı almıyor olmak,
  • Adli sicil kaydı temiz olmak,
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak,
  • Eğitim, KPSS puanı gibi özel şartları sağlıyor olmak.