Ekonomi

Bankacılık sektöründen dev zam! O bankada maaşlar değişti

Yeni yılda açıklanacak olan maaş zamları çalışanlar ve emekliler tarafından merak edilirken bankacılık sektöründen dikkat çeken bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre bir banka yeni yılı beklemeden çalışanlarının maaşlarını artırdı. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyon sebebi ile milyonlarca kişinin alım gücü düştü. Henüz temmuz ayında maaş artışı yaşayan emekliler ve memurlar, söz konusu zam oranının kısa süre içerisinde erimiş olduğunu vurguladı. Ocak ayından bu yana maaş zammı almayan asgari ücretliler ise mevcut şartlara karşı direnme güçlerinin kalmadığının altını çizdi.

Hem çalışanların hem de emeklilerin geçim dertleri günden güne artarken gözler 2025 yılı maaş artışlarına çevrildi. Açıklanan enflasyon verilerini ve Merkez Bankası’nın sene sonu enflasyon tahminlerini baz alan birçok ekonomist, yeni dönem maaşlarına yönelik senaryolar oluşturmaya başladı. Bu kapsamda emekliye yüzde 7, asgari ücretliye yüzde 10 civarında zam yapılması beklenirken bankacılık sektöründen sürpriz bir açıklama geldi. Yeni yılı beklemeyen Anadolubank, çalışanlarının maaşlarını artırdı. İşte ayrıntılar…

ANADOLUBANK’TAN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, her sektörde maliyet artışına ve dolayısı ile de hizmet- ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Bu durum gıdadan otomotive, emlaktan tekstile kadar pek çok hizmet alanında tüketicilerin yüklerini artırırken bankacılık sektöründen dikkat çeken bir açıklama geldi.

Orta Vadeli Program kapsamında bu yıl asgari ücrete ara zam yapılmayacağı kesinleşirken özel bankacılık sektörü çalışanlarının mali yüklerini hafifletmek adına harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Anadolubank, çalışanlarının maaşlarını artırdı.

ZAM ORANI BELLİ OLDU

Anadolubank’ın personel maaşlarını artırmasının ardından söz konusu zam oranı merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre özel bankacılık sektörünün önemli isimlerinden olan banka, çalışan maaşlarına yüzde 30 oranında zam yaptı. Zamlı maaşların 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Anadolubank’ın senenin 3’üncü çeyreğine az bir zaman kala yapmış olduğu zam açıklaması, gözlerin diğer bankalara çevrilmesine neden oldu. Özel bankaların Anadolubank’ın stratejisini izleyerek personel maaşlarını güncelleyip güncellemeyeceği merak konusu oldu.