2024 Ağustos enflasyon beklentileri açıklandı

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasına az bir zaman kala ekonomistlerin beklentileri ortaya çıktı. AA Finans, ekonomistlerin katılımları ile gerçekleştirmiş olduğu ağustos ayı beklenti anketinin sonuçlarını paylaştı. İşte ayrıntılar…

Pandemi döneminde yükselişe geçen ve bugün halen birçok ülkenin en büyük sıkıntılarından olan enflasyon, ülkemizde de ciddi problemlere yol açtı. Gündelik hayatın pahalılaşmasından ötürü vatandaşların alım güçleri düşerken yapılan maaş zamları da kısa bir sürede erimeye başladı.

Enflasyonun etkisi hemen hemen her hizmet alanında yoğun bir şekilde hissedilirken son günlerde gözler ağustos ayı enflasyon beklentilerine çevrildi. Yakın zaman içerisinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerinin hangi yönde gelecekleri merak edilirken ekonomistlerden de birtakım tahminler gelmeye başladı.

TÜİK açıklaması öncesinde kamuoyu ile ağustos ayı enflasyon beklenti anketinin sonuçlarını paylaşan AA Finans, tüketicilerin dikkatlerini çekti. İşte AA Finans’ın ağustos ayı beklenti anketinin sonuçlarına ilişkin ayrıntılar…

AĞUSTOS AYI ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARI

Her ay oluğu gibi bu ay da ekonomistlerin katılımları ile bir beklenti anketi gerçekleştiren AA Finans, anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

AA Finans’ın 11 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirmiş oluğu beklenti anketinin sonuçlarına göre ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüze 2,64 olarak hesaplandı. Ekonomistlerin en düşük enflasyon beklentileri yüzde 2,21, en yüksek enflasyon beklentileri ise yüzde 3,10 olarak kayda geçti.

AA Finans’ın anketine katılan 11 ekonomistin enflasyon beklenti ortalamalarına göre bir önceki ay yüzde 61,78 olarak hesaplanan senelik enflasyon, bu ay yüzde 52,20’ye inebilir. Sene sonu enflasyonu ise yüzde 42,84 seviyesinde gerçekleşebilir.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AA Finans’ın ağustos ayı beklenti anketinin sonuçları dikkat çekerken gerçek verilerin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Temmuz ayında yüzde 3,23’lük enflasyon açıklamasında bulunan Türkiye İstatistik Kurumu’nun ağustos ayı enflasyon verilerini hangi gün duyuracağını öğrenmek isteyenler, arama motorlarına yöneldi.

Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı enflasyon verilerini 3 Eylül 2024 Salı günü açıklayacak.

Exit mobile version