Kamu Personelleri

KPSS’den 60 puan alanlara son çağrı! TSE’nin 184 kişilik alımı için son gün

Geçtiğimiz hafta ilana çıkan Türk Standartları Enstitüsü (TSE), söz konusu ilan için son başvuru tarihinin bugün olduğunu hatırlattı. Peki, TSE’nin personel alımı ilanına kimler, nasıl müracaat edebilir? İşte güncel ilana dair merak edilenler…

Türk Standartları Enstitüsü geçtiğimiz hafta ilana çıkmış ve söz konusu ilan için başvuru ekranlarını 20 Ağustos tarihi itibari ile erişime açmıştı. Son olarak bugün de gündeme gelen TSE personel alımı ilanı için adayların acele etmeleri gerektiği bildirildi.

İlan için son başvuru tarihinin bugün olduğunu belirten Türk Standartları Enstitüsü, farklı şehirler için sunmuş olduğu istihdam fırsatının ayrıntılarını paylaştı.

TSE HANGİ İLLERDE PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Türk Standartları Enstitüsü’nün söz konusu ilanına göre birçok şehirde farklı pozisyonlar için personel alımı yapılacak. Toplamda 184 kişinin ilgili ilan aracılığı ile istihdam edileceğini belirten kamu kurumu; Ankara, Bursa, İstanbul (Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası), Kocaeli/ Gebze, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, İzmir, Van, Manisa, Gaziantep, Antalya, Diyarbakır, Adana ve Samsun illerinde yaşayanlara seslendi.

KPSS puanının gözetildiği ilan kapsamında açıklanmış olan boş pozisyonlar ise şu şekilde kayda geçti:

  • Tekniker
  • Memur
  • Muhasebeci
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  • Hizmetli (Odacı)
  • Şoför
  • Boyacı- Badanacı
  • Teknisyen

TSE’NİN PERSONEL ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

TSE’nin KPSS’den en az 60 puan almış ve ilan dahilinde belirlemiş olduğu diğer şartları sağlayan adaylar için başvurulara açmış olduğu ilan için bugünün son gün olduğu bildirildi. Kamu kurumu bünyesinde görev yapmak isteyen ancak henüz ilana başvuru yapmamış olan pek çok aday, başvuru ekranlarını araştırmaya başladı.

Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre 20 Ağustos tarihinde erişime açılmış olan ilan başvuru ekranları, bugün saat 23:59’da erişime kapanacak.

TSE’nin personel alımı ilanına e- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. İlgili ilan için birtakım başvuru evraklarını tamamlayıp şahsen veyahut da posta yolu ile kuruma ileten/ iletmiş olan kişilerin başvuruları dikkate alınmamaktadır.