Adalet Bakanlığı CTE personel alımlarında KPSS puanı şartını güncelledi

Yakın zaman içerisinde CTE için ilana çıkması beklenen Adalet Bakanlığı, ilan başvuru şartlarını güncelledi. Söz konusu güncelleme ile birlikte KPSS puanı şartının düşürülmüş olduğu öğrenildi. İşte Adalet Bakanlığı’nın istihdam fırsatlarına dair ayrıntılar…

Kamu personel alımı ilanlarının ilgi ile takip edildiği şu günlerde yüzleri güldürecek bir haber geldi. Yakın zaman içerisinde CTE için personel alımlarının yapılacağını duyuracağı tahmin edilen Adalet Bakanlığı, söz konusu ilan için KPSS puanı şartında güncellemeye gitti.

Adalet Bakanlığı’nın yapmış olduğu önemli değişiklik, bakanlık bünyesinde hizmet vermenin hayalini kuran adayların yüzlerini güldürdü. Peki, CTE ne zaman ilana çıkacak? Adalet Bakanlığı CTE personel alımı ilanına kimler, nasıl başvuru yapabilecek? İşte konuya dair merak edilenler…

ADALET BAKANLIĞI’NDAN KPSS ŞARTI GÜNCELLEMESİ

Son günlerde kamu tarafından peş peşe istihdam çağrıları gelirken bir gelişme de Adalet Bakanlığı tarafında yaşandı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) için yakın zamanda ilana çıkması beklenen Adalet Bakanlığı, KPSS şartını güncellendi.

Resmi kaynakları aracılığı ile yeni bir duyuru yayınlayan Adalet Bakanlığı, personel alımı sürecinde değişikliğe gitmiş olduğunu bildirdi. Söz konusu değişikliğe göre bundan sonra ilgili ilanlar için KPSS şartı 70 değil, 60 puan olarak uygulanacak.

ADALET BAKANLIĞI CTE PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Adalet Bakanlığı’nın KPSS şartını güncellemesinin ardından birçok kişi bakanlık personel alımı ilanlarını yakın takip altına aldı. CTE’de görev yapmak isteyen adaylar, söz konusu ilan için ne zaman başvuru yapabileceklerini merak etti.

Adalet Bakanlığı’nın; adliye katibi, icra memuru, büro personeli (Ceza İnfaz Kurumu katibi), icra ve koruma görevlisi, hizmetli, güvenlik görevlisi, teknisyen, sağlık görevlisi, hemşire ve denizci kadroları için ilana çıkması bekleniyor. Konuşulanlara göre bakanlık eylül ayı içerisinde eksik kadrolarını belirleyecek, ekim ayı içerisinde de Resmi Gazete aracılığı ile ilana çıkacak. Personel alımı ilanının resmi olarak yayınlanmasının ardından aday başvurularının e- Devlet sistemi üzerinden online olarak kabul edileceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version