Emekli resmen iflas etti! O analizler dikkat çekti Fakirlik derinleşecek

Emekli vatandaşların geçim dertleri günden güne ağırlaşırken ekonomi yazarından dikkat çeken tespitler geldi. Ercan İnan’ın kaleme aldığı yazı, gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu yazıya dair ayrıntılar…

Ocak ayında ve sonrasında da temmuz ayında zam alan emekliler, son günlerde ek zam talepleri ile gündemden düşmemeye başladı. Mevcut ekonomik şartlara karşı direnmekte güçlük çeken emeklilerin ek zam talepleri devam ederken bu süreçte bazı yetkililerin gerçek ile bağdaşmayan söylemleri de tepkilere sebep oldu.

Bu yılın yetkililer tarafından ‘Emekli Yılı’ olarak ilan edilmiş olmasına rağmen milyonlarca emeklinin mağduriyetinin devam ettiğini belirten emekli temsilcileri, hükümet yetkililerine seslendi. Emeklinin göz göre göre fakirliğe terk edilmiş olduğunu savunan birçok kişi bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtirken ekonomi yazarının sözleri gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Polat’ın geçtiğimiz günlerde emekliler hakkında yapmış olduğu açıklamayı işaret eden Ekonomi Yazarı Ercan İnan, güncel durumu değerlendirdi. İnan’ın beklentileri, emeklileri endişelendirdi. İşte ayrıntılar…

O SÖZLER TEPKİ ÇEKTİ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Polat geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yapmış ve 32 milyon çalışanın 16 milyon emekliye bakmasının sürdürülebilir bir şey olmadığını belirtmişti. Polat’ın o paylaşımı tansiyon yükseltirken yetkili isim bir süre sonra paylaşımını sildi.

Polat’ın paylaşımının ardından emekli derneklerinin ve diğer emekli platformlarının 4 gündür bu konuyu tartıştıklarını belirten İnan, “Zaten kuş kadar maaşımız var, acaba onu da mı alamayacak noktaya gidiyoruz?” sorusunun gündemde olduğunu ifade etti.

“FAKİRLİK” VURGUSU ENDİŞELENDİRDİ

Emekliler ile ilgili mevcut durumu değerlendiren İnan, bu tablonun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Kendisinin de bir emekli olduğunu belirten İnan, birçok kişinin ileride emekli maaşı alamayacağı endişesini taşıdığını ifade etti.

Emekli maaşı ödemelerinin yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirten İnan, bütçe transferleri ile maaşların ödenmeye devam edileceğini ifade etti. Söz konusu transferlerin de bazı sonuçlara gebe olduğunu hatırlatan İnan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emekli maaşlarının asgari ücret oranında ciddi bir erime vardı. Bu tablo yakın gelecekte düzelmeyecek. Emeklilere ödenene toplam maaşın gayri safi yurt içi hasılaya oranı yüzde 6,8’lerden yüzde 4,4’lere gerilemişti. Bu gerileme de maalesef devam edecek. Kısacası emekli, fakirliği daha derinden hissedecek.”

Exit mobile version