Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 33’lük zam! Yeni tarife yayınlandı

Akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere dayanmış olduğu şu günlerde Ankara’dan kötü haber geldi. Elde edilen bilgilere göre Ankara’da taksi fiyatlarına zam geldi. Peki, taksimetre açılış ücreti ne kadar oldu? İşte konuya dair son gelişmeler…

Enflasyon ile mücadelenin çetin bir şekilde devam ettiği şu günlerde gündelik hayat şartları da iyice ağırlaşmaya başladı. Maliyetlerin artmış olması sebebi ile gıdadan teknolojiye kadar her hizmet sektöründe yüksek oranlı zamlar gözlenirken bu süreç özellikle ulaşım tarafında ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.

Enflasyonun yanı sıra kur farkı, OPEC+ liderlerinin arz kısıtı kararları ve daha pek çok faktörün de etkisi ile akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Benzin ve motorin fiyatlarının 45 TL’ye, LPG fiyatlarının ise 22- 23 TL’ye dayanmış olduğu şu günlerde tüketicileri kahredecek bir haber daha geldi. Edinilen bilgilere göre Ankara’da taksi fiyatlarına senenin ikinci zammı yansıtıldı. İşte konuya dair merak edilenler…

YÜZDE 33’LÜK ZAM DUYURULDU

Akaryakıt fiyatları bir düşüp bir yükselirken bu durum ulaşım hizmetlerini de olumsuz etkiledi. Özellikle taksiciler artan maliyetlerden ötürü zor durumda olduklarını savunurlarken Ankara’dan yeni bir zam haberi geldi.

Edinilen bilgilere göre Ankara’da taksi açılış ücretine yüzde 40, kilometre ücretine yüzde 25, indi- bindi ücretine ise yüzde 33,3 oranında zam yapıldı. Yeni zamların ardından; açılış ücreti 25 TL’den 35 TL’ye, indi- bindi ücreti ise 75 TL’den 100 TL’ye yükseldi.

Ankara’da alınmış olan zam kararının 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirilirken başkentliler yüksek fiyat artışlarına tepki gösterdi.

EN SON SENE BAŞINDA ZAMLANMIŞTI

Taksimetre açılış ücreti 25 TL’den 35 TL’ye, indi- bindi ücreti ise 75 TL’den 100 TL’ye çıkarılan Ankara’da son zam sene başında duyurulmuştu. 19 Ocak 2024 tarihinde yapılmış olan resmi açıklamada taksi ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılmış olduğu bilgisine yer verilmişti. İndi- bindi ücreti 75 TL’ye, açılış ücreti ise 25 TL’ye çıkarılmıştı. Kilometre ücreti ise o dönem için 20 TL olarak uygulanmıştı.

Exit mobile version