Akademik Personel

İstanbul Teknik Üniversitesi profesör alımı yapacak! Son başvuru tarihi 12 Eylül

Köklü kamu üniversitelerimizden olan İstanbul Teknik Üniversitesi, yeni dönem öncesinde eksik kadrolarını belirledi. Tek bir bölüm için öğretim görevlisine ihtiyaç duyduğunu belirten kamu üniversitesi, söz konusu akademik personel alımı ilanına dair detayları paylaştı.

Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kala akademik personel alımı ilanları peş peşe yayınlanmaya başlandı. Son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) de ilana çıkarak adayların dikkatlerini çekti.

657 sayılı Kanun’un 48’inci maddesindeki şartları sağlayan adaylar arasından 2547 sayılı Kanun’un 26’ncı maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeli ve İTÜ Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri (2022) doğrultusunda seçim yapılacağını belirten yönetim, detayları paylaştı.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIMI İLANI AĞUSTOS 2024

Ülkemizin en önemli kamu üniversitelerinden olan İstanbul Teknik Üniversitesi, yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde ilana çıktı. Akademik kariyer yapan veyahut da yapmak isteyen birçok kişiyi ilgilendiren ilgili ilanın detayları ortaya çıktı.

Resmi Gazete üzerinden ilana çıkan İstanbul Teknik Üniversitesi, şu an için tek bir bölümde öğretim üyesi açığının olduğunu belirtti. Kimya- Metalurji Fakültesi’ne profesör alımının yapılacağını belirten kamu üniversitesi, detayları paylaştı.

Tüm kaynakları aracılığı ile akademik personel alımı ilanı için başvuru sürecinin başlamış olduğunu aktaran İstanbul Teknik Üniversitesi, 1’inci dereceden profesör alımı için sağlanması gereken şartları sıraladı. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü için profesör açığının olduğunu belirten üniversite yönetimi, adayların doçentlik unvanlarını bu bölümden almış olmaları gerektiğini bildirdi. Yanı sıra seramik malzemeler alanında çalışmalar yapılmış olması kriterinin de bulunduğunu belirten İTÜ yönetimi, söz konusu adayda İngilizce ders verebilme yetkinliğinin olup olmadığının da değerlendirileceğini ifade etti.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yayınlanmış olan akademik personel alımı ilanı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını 12 Eylül 2024 tarihine kadar üniversite yönetimine iletebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin söz konusu ilanına üniversitenin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Şahsen, posta ya da e- posta yolu ile yapılan başvurular üniversite yönetimi tarafından dikkate alınmayacaktır.