İşkur İş İlanları

MEB İŞKUR TYP ilanları yayınlandı mı? TYP ilanlarına nasıl başvurulur?

Her sene İŞKUR’UN TYP projesi kapsamında personel istihdam eden MEB, bu sene de yakın takip altına alındı. MEB bünyesinde çalışmak isteyen pek çok kişi TYP ilanlarının yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmek üzere sorgulamalarını hızlandırdı. Peki, TYP nedir, şartları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Hem kamuya hem de özel sektöre yönelik personel alımı ilanları düzenleyen yanı sıra işsizlik maaşı ödemelerinden de sorumlu olan İŞKUR, son dönemlerde daha da yakından takip edilmeye başlandı. Yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde MEB- İŞKUR iş birliği içerisinde personel alımlarının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Tüm görev tanımlarına ek olarak istihdam projeleri düzenlemekten de sorumlu olan Türkiye İş Kurumu, Toplum Yararına Programlar (TYP) ile ülke genelinde binlerce kişiye iş fırsatı sunuyor. MEB ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde Türkiye’nin dört bir yanında okullarda görevlendirmek üzere personel alımları yapan İŞKUR, 2024- 2025 eğitim- öğretim dönemi öncesinde de yakın takip altına alındı. MEB’in ne zaman TYP ilanlarını yayınlayacağı merak ediliyor. İşte ayrıntılar…

MEB TYP İLE PERSONEL ALIMI YAPACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu’nun TYP kapsamında hazırladıkları personel alımı ilanları arama motorlarına konu olmaya başladı. Söz konusu istihdam projesi kapsamında MEB bünyesinde görevlendirilmenin yollarını arayanlar, kurumları yakın takip altına aldı.

TYP, İŞKUR tarafından düzenlenmiş bir istihdam projesidir. Bu proje kapsamında söz konusu kurumlara dönemlik çalıştırmak üzere personeller alınır. MEB de bu proje dahilinde ülke genelinde faaliyet gösteren okullara personeller almaktadır. Bakanlığın bu yıl da toplu bir alım için personel alımı ilanı yayınlayacağı tahmin edilmektedir. Ancak şu an için ilanların yayın tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

MEB TYP PERSONEL ALIMI İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

MEB TYP kapsamında okullara temizlik görevlisi alımları yapmaktadır. Söz konusu ilanlara Türkiye İş Kurumu’nun resmi web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir.

İlerleyen günlerde yayınlanacağı tahmin edilen MEB TYP personel alımı ilanı için başvuru şartlarının şu şekilde olacağı tahmin ediliyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşın üzerinde olmak,
  • Emekli ve malul maaşı almıyor olmak,
  • Açıköğretim ve açık lise haricinde herhangi bir okulda okumuyor olmak.