Akademik Personel

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanı: Doçent ve profesör alımları yapılacak

Ülkemizin en iyi kamu üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıktı. Üniversitenin iki farklı pozisyon için yeni öğretim üyelerine ihtiyaç duyduğu öğrenildi. İşte Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öğretim üyesi alımı ilanına dair ayrıntılar…

Türkiye’nin ‘iyi’ kamu üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi, son olarak öğretim üyesi alımı ilanı ile gündeme geldi. Yeni dönem öncesi personel eksikliklerini kayda alarak ilana çıkan üniversite yönetimi, söz konusu ilana ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Eksik kadrolarını belirleyerek yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde ilana çıkan Yıldız Teknik Üniversitesi, iki farklı bölüm için yeni öğretim üyelerine ihtiyaç duyduğunu bildirdi. İşte başvurulara açık olan ilana dair merak edilenler…

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI AĞUSTOS 2024

Resmi Gazete üzerinden yayınlanmış olan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanına göre İnşaat Fakültesi’nin farklı bölümlerinde istihdam edilmek üzere yeni personeller alınacak.

Söz konusu boş pozisyonlar için başvuruda bulunmak isteyen adayların sağlamaları gereken şartlar ise şu şekilde paylaşıldı:

  • İnşaat Fakültesi- İnşaat Mühendisliği- Doçent: Doktora derecesini yapı doktora programından, doçentlik unvanını ise inşaat mühendisliği alından almış olmak, Kentsel Dönüşüm, Afet, Risk Yönetimi ve Sakınım Planlaması ve Uyuşmazlık Çözümü alanlarında çalışmış olmak.
  • İnşaat Fakültesi- Harita Mühendisliği- Profesör: Doçentlik unvanını harita mühendisliği alanından almış olmak, Ölçme Tekniği, Aktif Tektonik ve Seyrusefer alanlarında çalışmış olmak.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi tarafından yayınlanmış olan öğretim üyesi alımı ilanı, akademik kariyer yolculuğu devam eden kişilerin dikkatlerini çekmeyi başardı.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu boş pozisyonlar için 10 Eylül 2024 tarihine kadar başvuru süreci devam edecek. Hali hazırda Yıldız Teknik Üniversitesi personeli olan kişiler ilgili ilana EYBS üzerinden online olarak başvuru yapabilecek. Üniversite personeli olmayanlar ise üniversitenin resmi web sitesinde yer alan ‘Ön Başvuru’ sayfası üzerinden başvurularını tamamlayabilecek.