İşkur İş İlanları

KYK’ya on binlerce personel alınacak! KPSS şartı yok, mülakat yok

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan KYK yurtlarına on binlerce personel alımının yapılacağı öğrenildi. Peki, KYK personel alımı ilanına kimler, nasıl başvuru yapabilir? İşte konuya dair merak edilenler…

Ağustos ayı boyunca gündemden düşmeyen kamu personel alımı ilanlarına bir yenisinin daha ekleneceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, farklı şehirlerde istihdam fırsatları sunmaya hazırlanıyor.

Akışta yer alan haberlere göre KYK bünyesinde görevlendirmek üzere on binlerce yeni personel alımı yapılacak. Peki, KYK personel alımı ilanına nereden ve nasıl başvuru yapılabilir? KYK personel alımı ilanı başvuru şartları neler? İşte KYK’nın istihdam çağrısına dair merak edilenler…

KYK PERSONEL ALIMI İLANI YAYINLANDI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nün on binlerce personel alımı için hazırlık yapmaya başladığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre kamu kurumu KPSS şartı aramaksızın 30 bin işçi alacak. Söz konusu yeni personeller KYK yurtlarında temizlik elemanı olarak görev yapacak.

KYK personel alımları, Türkiye İş Kurumu’nun TYP projesi kapsamında yapılacak. Adaylar öncelikle temizlik görevlisi pozisyonu için belirlenmiş olan şartları sağlamak ile yükümlü olacaklar.

KYK temizlik görevlisi alımı ilanı henüz yayınlanmadı. Ancak daha önceki ilanlara bakıldığında kurumun güncel alımda da şu şartları gözeteceği tahmin ediliyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını aşmış olmak,
  • En az okur- yazar olmak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Adli sicil kaydı temiz olmak
  • Göreve engel olabilecek devamlı bir sağlık sorunu bulunmamak.

KYK PERSONEL ALIMI İLANINA NEREDEN, NASIL BAŞVURU YAPILIR?

KYK henüz personel alımı ilanını yayınlamadı. Kulislerden gelen bilgilere göre söz konusu ilan eylül ayı itibari ile başvurulara açılacak. Aday başvuruları Türkiye İş Kurumu üzerinden kabul edilecek.

Her sene olduğu gibi bu sene de toplu personel alımı gerçekleştirmesi beklenen KYK, istihdam sürecini İŞKUR’a bırakacak. Tahminlere göre personeller kura ile seçilecek. Dolayısı ile bir mülakat süreci söz konusu olmayacak. İstihdam fırsatını yakalayalar yurtlarda görevlendirilecek ve çalışma süreleri boyunca asgari ücret alacaklar.