Yeni doğmuş bebek evlat edinmek isteyen pek çok kişi, sürece dair bilgi sahibi olmak istemektedir. Peki, bebek evlat edinmek mümkün mü? Evlat edinme şartları neler? İşte konuya dair merak edilenler…
Ailelerine yeni bir üyenin dahil olmasını isteyen ancak doğal yollar ile bu isteğini gerçekleştiremeyen pek çok çift, evlat edinme şartlarını araştırmaktadır. Özellikle büyük çocuk ile yeni doğan bebeğin evlat edinme süreçleri arasında bir farkın olup olmadığı merak edilmektedir.
Evlat edinmek isteyen bazı kişiler bu isteklerini çocuğun henüz bebekken gerçekleştirmek isteyebilirler. Ancak bebeklerin evlat edinilme süreçleri ile çocukların evlat edinilme süreçleri arasında başvuru süreçleri açısından bir fark olup olmadığı merak edilmektedir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde bu konuya dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…
YENİ DOĞAN BEBEK EVLAT EDİNİLEBİLİR Mİ?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli şartları sağlayan çiftlere evlat edinme başvurusunda bulunmalarına imkan tanımaktadır. Bu imkan dahilinde yeni doğan bebek ile çocuk evlat edinme arasında büyük farklar bulunmadığı bilinmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu bilgiye göre devlet bakımında olan yeni doğan bebek, 6’ncı haftasını tamamladıktan sonra evlat edinilebilir.
YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİ EVLAT EDİNMENİN ŞARTLARI NELERDİR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hem yeni doğmuş hem de diğer çocuklar için belirlemiş olduğu evlat edinme başvuru şartları şu şekilde sıralanabilir:
- Çiftin en az 5 yıldır evli olması (resmi olarak),
- Çocuk ile çift arasında en az 1 yıldır bağın olması (büyük çocuklar için),
- Çiftin gelirinin iyi olması.
YENİ DOĞMUŞ BEBEK AİLESİNDEN EVLAT EDİNİLEBİLİR Mİ?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uygulamasına göre yeni doğmuş bebek, ailesinin rızası dahilinde evlatlık olarak verilebilir. Bebeğin ailesi hayatta değil ise bebeğin bakımından sorumlu olan kişinin de bu sürece dahil edilmesi mümkündür.
YENİ DOĞMUŞ BEBEK EVLAT EDİNME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Yeni doğmuş bebek ya da büyük çocuk için evlat edinme başvurusu aile mahkemelerine yapılmalıdır. Aile mahkemelerinin bulunmadığı bölgelerde ise asliye hukuk mahkemelerine de dilekçe ile evlat edinme başvurusu yapılabilmektedir.