Genel

Engelli raporu hastaneye gitmeden alınır mı?

Engelli raporu, devlet desteklerinden yararlanmak isteyen engelli bireylerin ilgili kuruma teslim etmeleri gereken başvuru evrakları arasında yer almaktadır. Peki, engelli raporu nasıl alınır? Engelli raporu için hastaneye gitmek gerekir mi? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Devletin dezavantajlı gruplar için geliştirmiş olduğu pek çok destek modeli bulunmaktadır. İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra engelli bireyler de söz konusu devlet desteklerinden yararlanma hakkına sahiplerdir. Yanı sıra engelli yakınları için de birçok devlet desteği bulunmaktadır.

Devletin engelli bireylere ve engelli yakınlarına verdiği desteklerden yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. O şartların başında ise engelli raporu gelmektedir. Peki, engelli sağlık kurulu raporu nasıl, nereden alınır? Engelli raporu şartları nelerdir? İşte konuya dair merak edilenler…

ENGELLİ SAĞLIK RAPORU NEDİR?

Halk arasında ‘engelli raporu’ olarak bilinen engelli sağlık raporu, engelli bireylerin ve ailelerinin devlet desteklerinden yararlanmalarını sağlayan bir sağlık raporu türüdür. Söz konusu raporda kişinin engel durumu, engel oranı gibi bazı bilgiler yer almaktadır. Bu rapor ile pek çok sosyal ve ekonomik haktan yararlanabilmek mümkündür.

ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU NASIL ALINIR?

Engelli sağlık kurulu raporunun alınabilmesi için öncelikle devlet tarafından yetkilendirilmiş tam teşekküllü hastanelere başvurulması gerekmektedir. Hastanelerin sağlık kurulu birimleri, engelli sağlık raporu başvurusunda istenen evrakları bildirdikten sonra ilgili evrakların toparlanması gerekmektedir.

Evrak tesliminin ardından engelli sağlık kurulu başvuru süreci başlayacaktır. Tüm testlerin yapılmasının ardından çıkan sonuçlar uzman hekimler tarafından değerlendirilir. Heyetin uygun görmesi haline kişi adına engelli sağlık raporu düzenlenir.

ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU BAŞVURU EVRAKLARI

Engelli sağlık kurulu başvuru evrakları dönem dönem güncellenmektedir. Paylaşılan son listeye göre ise; 2 tane vesikalık fotoğraf, engelli raporu başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı ve fotokopisi evraklarının hazırlanması başvuru açısından yeterlidir.

ENGELLİ RAPORU İÇİN ENGEL ORANI YÜZDE KAÇ OLMALI?

Kişi adına heyet raporunun düzenlenebilmesi için engel oranının yüzde 40 ve üzeri oranlarda olması gerekmektedir.