Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan istihdam açıklaması: YÖK ile iş birliği içerisindeyiz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, heyecan ile beklenen istihdam fırsatı ile ilgili konuştu. Bakanlığın eksik kadrolarını belirlemek üzere çalışmalara devam ettiğini belirten Bakan Memişoğlu, ayrıca sağlık alanında yapılacak olan yenilikler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. İşte Bakan Memişoğlu’nun o açıklaması…

Haftalar önce yapılan bir açıklamada 2024 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı’na on binlerce yeni personelin alınacağı bilgisine yer verilmişti. Kamu personeli alımı ilanlarının arka arkaya yayınlandığı şu günlerde Sağlık Bakanlığı’nın ilana çıkmamış olması, bu alanda hizmet vermek isteyen binlerce vatandaşı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanının ne zaman yayınlanacağı merak konusu olurken beklenen açıklama yetkili isimden geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, istihdam fırsatlarına ve yürütülen çalışmalara dair bilgilendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar…

AİLE HEKİMLERİ SAĞLIK DANIŞMANI OLACAK

Sağlık alanına yönelik yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, aile hekimlerinin sağlık danışmanı olarak görev yapacaklarını açıkladı. 27 bin aile hekimini kapsayan bu yenilik ile vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesinin hedeflendiğini belirten Bakan Memişoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşların aile hekimlerine başvurmalarını teşvik edecek adımlar atacağız.”

Aile sağlık merkezleri ile 2’nci ve 3’üncü basamak sağlık kuruluşlarının entegrasyonuna gidileceğini belirten Bakan Memişoğlu, yeni sistemin yürürlüğe girmesi ile birlikte sağlık ocakları ve hastaneler arasında koordinasyonun sağlanacağını ve bu sayede de daha etkili bir sağlık hizmetinin sunulacağını vurguladı.

PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan yeniliklerin yanı sıra personel eksikliklerinin de giderileceğini belirten Bakan Memişoğlu, istihdam fırsatları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bazı branşlar için YÖK ile iş birliği yapıyoruz. İnsan gücü planlamasını YÖK’e ileteceği ve bu doğrultuda kontenjan düzenlemesi yapacağız.”

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklamaları sağlık alanında hizmet vermek isteyen kişileri umutlandırdı. Ancak yeni dönem personel ve işçi alımları ile ilgili olarak kesin bir tarih duyurusu yapılmadı. Tahminlere göre aralık ayı itibari ile atamalar gerçekleştirilebilir.

Exit mobile version