İşkur İş İlanlarıMeb Personeli

MEB TYP personel alımı ilanları! 18 yaşını aşmış olmak yeterli: O tarihte başlayacak

Okulların açılmasına az bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için personel arayışı hızlandı. Toplum Yararına Programlar kapsamında istihdam fırsatları sunacağı öğrenilen bakanlık, iş arayanlar tarafından yakın takip altına alındı. Peki, MEB TYP personel alımı ilanlarına nasıl başvuru yapılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

2024- 2025 eğitim- öğretim yılı, eylül ayı itibari ile başlayacak. Bu süreçte velilerin ve öğrencilerin yeni dönem hazırlıkları devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı da boş kadrolarını tamamlamak üzere harekete geçti.

Yeni eğitim- öğretim dönemine eksiksiz bir kadro ile başlamak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, iş arayışı içerisinde olan vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Daha önce gündeme gelen haberlerden MEB’in TYP kapsamında personel alımı yapacağını öğrenen adaylar, söz konusu alımların ne zaman gerçekleştirileceğini öğrenmek üzere araştırmalara başladı. Bizler de bu haberimizde MEB TYP personel alımı ilanlarına dair son gelişmelere yer verdik.

ON BİNLERCE PERSONEL ALINACAK

MEB, TYP kapsamında personel alımı yapacak. Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan TYP kapsamında Türkiye genelinde on binlerce personel istihdam edeceği öğrenilen bakanlık, geçici işçilerin 9 ay çalışmalarına imkan tanıyacak.

Daha önce 6 ay ile sınırlandırılmış olan TYP çalışma süresi, bu sene itibari ile 9 ay olarak uygulanacak. MEB tarafından istihdam edilen yeni personeller, 9 ay boyunca ilgili pozisyonda faaliyet gösterebilecek.

MEB TYP PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

İddialara göre MEB, 20 Ağustos tarihi itibari ile TYP personel alımı ilanını yayınlayacak. Bu gelişme iş arayışı içerisinde olan vatandaşları sevindirirken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz resmi bir tarih açıklaması gelmedi.

Okulların açılmasına az bir zaman kaldığı için MEB’in ağustos ayının ortasına kadar söz konusu personel alımı ilanını yayınlayacağı tahmin ediliyor. İlanın yayınlanması ile birlikte Türkiye İş Kurumu’nun resmi web sitesi üzerinden online olarak başvurular oluşturulabilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını aşan ve herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı almayan herkes, sistem üzerinden iş ilanına başvuru yapabilecek.