Gündem

Memur maaşları eridi, konut sahibi olma hayali rafa kalktı! O isim TÜİK’i suçladı

Memur maaşları enflasyon karşısında erimeye devam ederken bu süreçte kamu çalışanlarının konut sahibi olma hayalleri de başka bahara kaldı. Konu ile ilgili konuşan yetkili ismin TÜİK’e karşı yaptığı eleştiri dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Hem emeklilerin hem ücretli çalışanların hem de memurların ortak derdi geçim, son dönemlerde ciddi boyutlara ulaştı. Enflasyon karşısında hızla eriyen maaşları sebebi ile temel ihtiyaçlarına dahi arzu ettikleri ölçüde erişemeyen vatandaşlar, bu durumun ne zaman düzeleceğini, alım gücünün nasıl artırılacağını merak etmeye başladı.

Son olarak temmuz ayında maaş zammı alan memurlar, zam düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte maaşlarının erimeye başladığını savundu. Gıdadan ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar pek çok alanda yapılan yüksek zamlar sebebi ile maaş artışlarının keyfini çıkaramadıklarını belirten memurlar ek zam talepleri ile gündeme geldi.

Memurların geçim dertleri devam ederken yetkili isimden son gelişmelere dair birtakım değerlendirmeler geldi. Merkezi Ankara’da bulunan Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro- İş) Başkanı Alay Hamzaçebi, TÜİK’in enflasyon açıklamalarını eleştirdi. İşte ayrıntılar…

TÜİK’İN AÇIKLAMALARINA DİKKAT ÇEKTİ

İzmir’de gerçekleştirilen eylemde açıklamalarda bulunan Büro- İş Başkanı Alay Hamzaçebi, memurların geçim dertlerine dikkat çekti. “Memurun ev alması hayal oldu” diyen Hamzaçebi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memurun maaşı Türkiye İstatistik Kurumu’nun uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir. 7 ayda kümülatif olarak yüzde 15’lik bir kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık olarak 6 bin TL’ye karşılık gelmektedir.”

MAAŞ TALEBİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emeklilik sistemi ve sosyal güvenlik ile ilgili yeni düzenlemeler üzerine çalışıldığını açıkladığını hatırlatan Hamzaçebi, memurlar için de yeni düzenlemelerin söz konusu olması gerektiğini savundu.

Yasal düzenlemeler kapsamında memurlara haklarının geri verilmesini ve daha önceden verilen sözlerin tutulmasını istediklerini belirten Hamzaçebi, ayrıca maaş artış taleplerine de dikkat çekti. Hamzaçebi, memur maaşları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Refah payı içerecek şekilde insan onuruna yaraşır, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz.”