SGK başuzmanından asgari ücret ara zam tahmini: ‘4 bin TL’ dedi, tarih verdi

Asgari ücretin Ocak 2025 tarihinde zamlanacağını söyleyen hükümet yetkililerinin ardından kulislerden ‘ara zam’ iddiaları yükseldi. Mevcut şartları göz önünde bulunduran yetkililerin ara zam düzenlemesi üzerinde çalıştıkları ileri sürülürken uzmanlardan tahminler geldi. İşte ayrıntılar…

Ocak ayında 17 bin 2 TL’ye yükseltilmiş olan asgari ücret, ilk aylarda vatandaşların yüzlerini güldürmüştü. Zam düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin üzerinden az bir zaman geçtikten sonra, zam oranı hızla erimeye başladı. Enflasyon karşısında yetersiz kalan asgari ücrete son 2 yılda olduğu gibi bir ara zam yansıtılacağı tahmin edilirken hükümet yetkilileri net bir tavır ile ara zammın yapılmayacağını açıkladı.

Asgari ücrete yapılan ocak zammının tüm enflasyon senaryoları göz önünde bulundurularak hesaplandığını belirten yetkililer, yeni zam dönemi için Ocak 2025 tarihini işaret etti. Bu durum ücretli çalışanların bütçeleri üzerinde olumsuz etki yaratırken uzmanlardan önemli açıklamalar geldi.

Daha önce ‘Gerekirse yaparız’ açıklamalarında bulunan hükümet yetkililerinin senenin ikinci yarısı için bir ara zam planladıkları ileri sürüldü. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan uzman isimlerin tahminleri gündeme bomba gibi düştü.

BAŞUZMANDAN 4 BİN TL’LİK ARA ZAM TAHMİNİ

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı halen tartışılırken SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın sözleri geniş yankı uyandırdı. Şu an yetkililerin bir ara zam düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını ileri süren Karakaş, muhtemel artış tutarının 4 bin TL olacağını ve eylül ayında duyurulacağını bildirdi. Karakaş’ın 4 bin TL’lik zam tahmini gerçekleşirse asgari ücret 21 bin 2 TL’ye yükselecek.

ALİ TEZEL’DEN ‘3 BİN TL’ VURGUSU

İsa Karakaş’ın ardından bir diğer SGK Uzmanı Ali Tezel’den de birtakım açıklamalar geldi. Asgari ücret için eylül ayında bir artışın söz konusu olacağını belirten Tezel, öngörüsü ile dikkat çekti.

SGK Uzmanı Ali Tezel’in tahminlerine göre asgari ücrete eylül ayında 3 bin TL tutarında zam yapılacak. Böylelikle net asgari ücret 20 bin 2 TL’ye yükselecek.

SGK uzmanlarının asgari ücrete yönelik zam tahminlerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, ilerleyen günlerde belli olacak.

Exit mobile version