Altın fiyatları coştu, İslam Memiş tahminini güncelledi: O tarihte 2730 TL

Hafta boyunca dalgalı grafikler ile gündeme gelen altın piyasası, hafta sonu yükseldi. Güncel duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, altında yükselişin süreceğini öngördüğünü belirtti. İşte Memiş’in yorumuna dair ayrıntılar…

Hafta başında toparlanma sürecine giren altın piyasasının yukarı yönlü hareketleri hız kazandı. Hafta sonuna doğru yükselişe geçen altın fiyatları, 10 Ağustos 2024 Cumartesi gününe de yükseliş ile başladı.

Altın piyasasında çok çeşitli faktörlerin etkileri ile hareketlilik sürerken işin uzmanından birtakım değerlendirmeler geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, başta ons altın olmak üzere altın piyasasını yakından takip ettiğini belirterek güncel tahminlerini paylaştı. İşte ayrıntılar…

“DEPREM ETKİSİ GEÇMEDİ”

Piyasalarda deprem etkisinin geçmediğini düşündüğünü belirten Uzman İslam Memiş, gergin bir haftanın ardından iki günlük dalgalı bir sürecin devam edeceğini öngördüğünü ifade etti. Yukarı tarafta direnç seviyelerinin olduğunu ancak fiyatlandırmanın resesyon endişesine göre yapıldığını belirten Memiş, dolar kurunda 33,80 TL seviyesinin direnç seviyesi olarak takip edildiğini vurguladı.

Piyasa hareketliliğini ekonomik koşullara bakarak değerlendirmek gerektiğini belirten Memiş, ayrıca dış politikanın da önemli olduğunu ifade etti. Memiş, dış politika ile ilgili olarak “Trol orduları var köpürtüyorlar, insanlar umut ediyor” ifadelerini kullandı.

ALTIN TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI

Ons altının şu anda 2 bin 402 dolar seviyesinden işlem gördüğünü belirten Uzman Memiş, kısa vadede 2 bin 380 dolar ila 2 bin 480 dolar aralığının takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Borsalarda çöküşün devam etmesi halinde 2 bin 320 dolar seviyesinin söz konusu olabileceğini belirten Memiş, ons altın için bu tip risklerin devam ettiğini vurguladı.

Gram altın ile ilgili de konuşan Uzman Memiş, şu an için piyasalarda 2 bin 630 TL ila 2 bin 640 TL aralığının geçerli olduğunu hatırlattı. Ons altının gram altının fiyatlandırması üzerinde etkili olduğunu belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ağustos ayında 2 bin 730 TL’lik direnç seviyesini takip edeceğiz. Ons altında gerileme olursa gram altında da gerileme olursa alım için muazzam olur. Piyasalar çok riskli.”

Exit mobile version