Dışişleri Bakanlığı aday meslek memuru alımı ilanı: 200 kişi istihdam edilecek

Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu alımı ilanını yayımladı. Başvuru sürecinin başvuru sürecinin henüz başlamamış olduğunu belirten bakanlık, söz konusu ilana dair merak edilenleri paylaştı. İşte ayrıntılar…

Devlet bünyesinde istihdam edilmenin hayalini kuran vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Eksik kadrolarını belirleyen Dışişleri Bakanlığı, meslek memurlarına ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Meslek memurları Dışişleri Bakanlığı’nın görev yetkisi dahilinde Türk dış politikasının oluşturulmasına katkıda bulunan, icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve temsil görevi icra eden memurlar olarak bilinir. Bu kapsamda bu dönemde de aday meslek memurlarına ihtiyaç duyduğunu duyuran Dışişleri Bakanlığı, istihdam fırsatı kapsamında adayların bir sınava tabi tutulacaklarını bildirdi. Peki, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu alımı ilanına nereden ve nasıl başvuru yapılabilir? İşte güncel ilana dair merak edilenler…

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY MESLEK MEMURU ALIMI İLANI AĞUSTOS 2024

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre farklı yabancı diller dahilinde aday meslek memurları alınacak. Yabancı dil bazında belirlenmiş olan eksik personel sayıları ise şu şekilde kayda geçti:

Toplamda 200 kişilik bir alımın söz konusu olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, sınava katılmak isteyen adaylar için belirlemiş olduğu genel başvuru şartlarını şu şekilde sıraladı:

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY MESLEK MEMURU ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Dışişleri Bakanlığı’nın aday meslek memurluğu sınavına 16 Ağustos- 10 Eylül 2024 tarihleri arasında e- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabilecektir.

Exit mobile version