Aile destek ödemeleri zamlandı mı? 2024 Ağustos aile destek ödemeleri

Aile destek ödemeleri, son dönemlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanan ödeme hizmetlerinden biri olarak öne çıktı. Vatandaşlar, aile destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. İşte son gelişmelere dair ayrıntılar…

Dar gelirliyi yüksek enflasyona karşı koruyabilmek amacı ile geliştirilmiş olan programlar arasında yer alan Aile Destek Programı, ağustos ayında da arama motorlarına konu olmaya devam ediyor. Programdan yararlananlar herhangi bir zammın söz konusu olup olmadığını merak ederlerken diğerleri de programa nasıl başvuru yapabileceklerini merak ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen Aile Destek Programı ödemeleri, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gündeme getirildi. Ödemelerin bir süre daha devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan da ağustos ayı ödeme programına dair ayrıntılı bir açıklama geldi. İşte merak edilenler…

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ZAMLANACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde çok çeşitli konulara yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı kapsayan Aile Destek Programı ile ilgili de konuşmuştu. Program süresinin uzatıldığını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: “2 senedir uyguladığımız destek programımızı sosyal devlet anlayışımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz.”

Süresi uzatılmış olan Aile Destek Programı ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürürken ödeme tutarları için henüz bir zam kararının alınmamış olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan da programa yönelik bir açıklama geldi. Bakan Göktaş, ağustos ayı ödemelerinin 9 Ağustos tarihi itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak olduğunu duyurdu.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine yapılan ödeme tutarları şu şekilde:

Exit mobile version