Selçuk Geçer ‘doların şakası yok’ diyerek uyardı: Şirketleri patlatacak!

Piyasalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili net konuştu. Yanı sıra uygulanan ekonomi programını da eleştiren Geçer’in sert sözleri gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

ABD’den gelen veriler, FED tarafından yapılan açıklamalar, resesyon endişesi, yüksek enflasyon, faiz indirimi beklentisi ve daha pek çok gelişme, ekonomi piyasalarında hareketliliğe yol açtı. Bugün dolar kurunda yukarı yönlü hareketler devam ederken bu durum ons altına ve dolayısı ile de diğer altın fiyatlarına yansıdı.

Hem altın hem de döviz kurlarında hareketlilik devam ederken Ekonomist Selçuk Geçer’den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. Dalgalanmalarda kimsenin suçu olmadığına dikkat çeken Geçer’in dolar hakkındaki analizleri, şok etkisi yarattı. İşte ayrıntılar…

EKONOMİ PROGRAMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Halk TV’nin canlı yayınında konuşan Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomi piyasalarında yaşananları değerlendirdi. Yanı sıra Türkiye özelinde de konuşan Geçer, yürütülen ekonomi programı ile ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü dünya genelinde yaşanan borsa krizi ile ilgili konuşan Ekonomist Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine bakıldığında her şeyin normal olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Ancak Türkiye’de şu an için söylenildiği gibi Mehmet Şimşek’in ekonomi programı gibi bir programın söz konusu olmadığını vurgulayan Geçer, “Şimşek’ten önceki Nebati’nin de onun öncesinin de bir ekonomi programı yoktu” ifadelerini kullandı.

Paranın yönetilmeye çalışıldığını ancak bunun bir program dahilinde yapılmadığını ileri süren Geçer, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Dolar yükselmesin, enflasyon artmasın, dolar zaman zaman yükselsin ihracat artsın, dış ticaret açığı azalsın cari açık biraz frenlensin. Böyle bir oyun oynamaya çalıştılar. Her seferinde biraz daha batırdılar.”

“ÇOK TEHLİKELİ YERLERE GİDİYORUZ”

Mehmet Şimşek’in politikaları ile doğru yere gidildiğinin düşünülmesinin doğru olmadığını belirten Geçer, sürekli olarak bir para politikasının oynandığının ancak çok tehlikeli yerlere doğru gidilmeye devam edildiğinin altını çizdi.

Dövizin son gelişmelerin ardından kırılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Geçer, “Öyle 50 lira 60 lira da olmayacak. Şu an şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kurulması şirketleri patlatacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version