Gündem

Zam bekleyen emeklilere büyük şok! Uzman isim açıkladı: Yarısını alacaklar

Ek zam beklentisi içerisinde olan emeklileri kahredecek açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali Tezel, emeklilik hesaplarına dikkat çekerek milyonların ağızlarını bir karış açıkta bıraktı. İşte Tezel’in o açıklamalarına dair ayrıntılar…

Hem memur emeklileri hem de diğer emekliler, son dönemlerde zam çağrıları ile gündemden düşmemeye başladı. Açıklanan temmuz ayı maaş artış oranının henüz ilk aydan erimiş olduğunu belirten emekliler, Ocak 2025’ten önce bir zam düzenlemesinin daha devreye alınması gerektiğini savundu.

Emeklilerin geçim dertleri ülkenin en önemli konularından biri haline gelirken Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanının yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Uzman Ali Tezel emekli hesaplarını ortaya koyarak ‘düşük maaş’ sinyali verdi. İşte ayrıntılar…

“HİZMET DÖKÜMÜNÜ KONTROL EDİN” UYARISI

Emekli maaş hesapları ile ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Ali Tezel, SGK tescil hizmet dökümlerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini belirten Tezel, milyonlarca emeklinin geçim derdi içerisinde olduğunu ifade etti.

Emekli maaş eşitsizliğinin giderilebilmesi amacı ile İntibak Yasası’nın getirilmesi gerektiğini savunan birçok uzman ismin ardından Ali Tezel’den de bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden önemli paylaşımlarda bulunan Tezel, SGK tescil hizmet dökümünün kontrolünün yapılmaması halinde bazı emeklilerin aylıklarının yarıya düşebileceğinin altını çizdi.

O TARİHE DİKKAT

Sosyal medya hesabı üzerinden ‘yüzde 50 düşük maaş’ uyarısında bulunan uzman Ali Tezel, “30 Eylül 2008 tarihine kadar memur olanlar 534 sayılı kanuna göre emekli edilir ve emekli aylıkları bu kanuna göre hesaplanır. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra memur olanların emekli aylıkları ise 5510 sayılı Kanun’a göre hesaplanır. 5510’a göre emekli olacak olanlar, şimdinin 12 bin TL’si gibi bir emekli aylığı alacaklar.”

1 Ekim 2008 tarihinden sonra memur olmuş olanların SGK tescil hizmet dökümünü kontrol etmeleri gerektiğini belirten Tezel, “Mesela 2024 yılının mart ayında aylık prime esas kazancınız kaç para yazıyorsa, o rakamın yarısı kadar emekli aylığınız olacak” ifadelerini kullandı.