2024 Ağustos asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücret artacak mı?

Hayat pahalılığının ciddi sorunlara yol açtığı şu günlerde gözler asgari ücrete çevrildi. Asgari ücret için bir ara zam düzenlemesinin söz konusu olup olmadığı, vatandaşlar tarafından merak edildi. İşte asgari ücrete dair son gelişmeler…

Koronavirüs salgını döneminde yükselişe geçen enflasyon, beraberinde kurların ve altın piyasasının da yukarı yönlü hareketler sergilemesine yol açmıştı. Üretimin dünya genelinde minimum seviyeye inmiş olduğu o dönem içerisinde yaşanan ekonomik gelişmeler, bugün salgın kontrol altına alınmış olmasına rağmen ekonomi yönetimlerini ve dolayısı ile de vatandaşları köşeye sıkıştırmaya devam ediyor.

Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilebilmesi için merkez bankalarının çalışmaları devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da bu süreçte sıkı para politikalarını devreye aldı. Uygulanan politikalar doğrultusunda hayat pahalılığı kontrol altına alınmaya çalışılırken bu esnada maaşlar da gündemden düşmemeye başladı.

Son 2 yıldır enflasyon sebebi ile iki kere zamlanan asgari ücret, bu sene ocak ayında zamlandı. 17 bin 2 TL’ye yükseltilen asgari ücret günümüz şartları karşısında yetersiz kalırken yeni bir düzenlemenin söz konusu olup olmayacağı merak konusu oldu.

Ağustos ayında da arama motorları üzerinden en çok sorgulanan konu başlıklarından biri asgari ücret ara zammı oldu. Kazançlarının artıp artmayacağını merak eden vatandaşlar, yetkililerin son açıklamalarını yakın takip altına aldı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR?

Sene başında zamlanarak 17 bin 2 TL’ye yükseltilmiş olan asgari ücret, ücretli çalışanların isyanlarına sebep oldu. Ağustos ayının ilk haftasının geride bırakılmış olduğu şu günlerde elektrik ve doğal gaz başta olmak üzere pek çok hizmete zam yapılmış olması, asgari ücretin yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Açıklanan zamların ardından yetkilileri yakın takip altına alına ücretli çalışanlar, asgari ücret için bir ara zammın söz konusu olup olmadığını merak etti. Ancak yetkililerden ara zam talebini karşılayacak bir açıklama gelmedi.

BAKAN IŞIKHAN ‘YOK’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret ara zammı beklentilerine karşılık açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak ayı zammının enflasyon artışı göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtmişti. Enflasyon göstergelerinin şu an için olumlu olduğunu belirten Işıkhan, ara zammın söz konusu olmadığını ifade etmişti.

Exit mobile version