Toplu taşımada zam furyası! O ilde de tarifeler güncellendi

Maliyetlerin artması ile birlikte toplu taşıma ücretlerinde de değişiklikler yaşanmaya başlandı. Birçok şehirden zam açıklamaları gelirken son olarak Erzincan ilinde de tarifelerin değiştiği öğrenildi. İşte toplu taşıma ücretlerine dair son gelişmeler…

Yüksek enflasyon, akaryakıt fiyatları ve daha pek çok olumsuz gelişme, her alanda olduğu gibi toplu taşıma alanında da ciddi zamların açıklanmasına yol açtı. İstanbul ili başta olmak üzere birçok ilde hem halk otobüslerine hem de taksi ücretlerine peş peşe zamlar yapılırken bir haber de Erzincan’dan geldi.

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, il özelinde alınmış olan toplu taşıma zammı kararına dair ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. Limon’un zam açıklaması şehirde tepkilere yol açtı. İşte ayrıntılar…

YENİ ÜCRETLER BELLİ OLDU

Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere toplu taşıma sektörünü doğrudan etkileyen alanlarda yaşanan diğer fiyat artışları, ücret tarifelerinin sık sık değişmesine yol açtı. Bu kapsamda son zam haberi Erzincan’dan geldi.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’nun 62’nci maddesi doğrultusunda 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığını belirten Başkan Bedir Limon, yeni ücretlerin belirlenmiş olduğunu bildirdi.

Son olarak 13 Ocak 2024 tarihinde yapılmış olan zamları hatırlatan Limon; yaklaşık olarak 7- 8 aydır tam 14 TL, öğrenci 11,50 TL ve nakit (kartsız) 17 TL olarak uygulanan bilet fiyatlarının güncellendiğini bildirdi.

7 aylık enflasyonun yüzde 28,76 olduğunu ve bu sebepten ötürü de fiyatlarda değişikliğe gidilmesinin zorunlu hale geldiğini belirten Limon, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Buna göre 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tam 17 TL, öğrenci 14 TL ve nakit (kartsız= 20 TL olarak onaylanmıştır.”

EMEKLİLERE VE MEMURLARA KISITLAMA

Toplu taşıma ücretleri gün be gün değişirken geçtiğimiz günlerde emeklileri ve memurları kahredecek gelişmeler de yaşanmıştı. Bazı belediyeler emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkını iptal ederlerken bazı belediyeler de hem emekliler hem de memurlar için ücretsiz toplu taşıma hakkını günlük olarak sınırlandırmıştı. Bu uygulamanın ülke geneline yayılıp yayılmayacağı merak ediliyor.

Exit mobile version