Ekonomi

Ne dolar ne altın ne borsa! Hatice Kolçak ‘hepsini sollayacak’ diyerek duyurdu

Piyasalarda hareketliliğin söz konusu olduğu şu günlerde Hatice Kolçak’tan önemli açıklamalar geldi. Altın ve Piyasaları Uzmanı Kolçak, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak varlıklara ilişkin tahminleri ile dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Amerika’da gözlenen resesyon endişesi, İran- İsrail gerilimi, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları ve daha pek çok gelişme, ekonomi piyasaları üzerinde etkisini sürdürüyor. Altında ve döviz kurlarında gözlenen dalgalanmalar yatırımcıları ve potansiyel yatırımcıları endişelendirirken uzman değerlendirmeleri de bu süreçte yakın takip altına alındı.

Birikimlerini katlamak, bütçelerini rahatlatmak amacı ile ekonomi piyasalarına yönelen pek çok kişi, dalgalı grafiklerden ötürü endişeler yaşamaya başladı. Uzmanların yakın ve uzak vadeli tahminleri bu süreçte büyük bir öneme sahipken bir değerlendirme de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak’tan geldi. Kolçak, gümüş, altın ve dolara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

GÜMÜŞE DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomi piyasalarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Hatice Kolçak, son dönemlerde piyasalarda gözlenen dalgalanmaların yatırımcıları farklı seçeneklere yönelmeye zorladığını ifade etti. Bu süreçte özellikle gümüşün değerlenme potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Kolçak gümüşün iyi bir yatırım aracı olarak öne çıktığını savundu.

Senelerdir savaş dönemlerinde dahi güvenli liman olarak değerlendirilen altının bu süreçte geride kalmaya başladığını ifade eden Kolçak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gümüş hem endüstriyel talep hem de yatırım talebi açısından güçlü bir potansiyele sahip. Altın ve doların yanı sıra gümüşü de yatırım yaparak, portföy çeşitliliği sağlanabilir ve olası riskler minimize edilebilir.”

“ALTINDAN DAHA HIZLI YÜKSELEBİLİR”

Gümüş ile ilgili konuşan Kolçak, bu varlığın altına nazaran daha hızlı bir artış potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Yatırımcıların son dönemlerde bu alanı cazip bulmaya başladıklarını belirten Kolçak, alternatif yatırım aracının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Gümüş, yatırımcılara farklı ve kazançlı fırsatlar sunabilir” diyen Kolçak, bu değişken ortamda gümüşe bir şans tanınmasından yana olduğunu ifade etti. Kolçak’ın sözleri yatırımcıların yanı sıra ucuz bir yatırım aracı arayan potansiyel yatırımcıların da dikkatlerini çekti.