Memur maaşlarına büyük darbe! 3’te 1’i resmen eridi

Temmuz ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur sendikalarından açıklamalar gelmeye başladı. Ek zam talebinin gündeme bomba gibi düştüğü şu günlerde memur maaşlarında ciddi bir erimenin söz konusu olduğu öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Ocak ve temmuz aylarında açıklanan 6 aylık enflasyona ve toplu sözleşme zamlarına bağlı olarak maaş artışları yaşayan memurlar, son olarak geçtiğimiz ay maaş güncellemesi yaşadı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde zam oranı yüzde 19,31 olarak belirlendi. Söz konusu artış oranının yüzde 10’luk toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 9,31’lik enflasyon farkının eklenmesi ile hesaplanmış olduğu bildirildi.

Temmuz ayında açıklanan toplamda yüzde 19,31’lik maaş zammının ardından ağustos ayı itibari ile memur sendikalarından çeşitli açıklamalar gelmeye başladı. Memurların da toplumun büyük bir bölümünde olduğu gibi geçim derdi yaşamaya başladıklarını belirten sendika yetkilileri, ek zam talepleri ile dikkat çekti.

Sendika yetkililerinin ek zam taleplerinin karşılanmayacağı, memurlar için zam döneminin Ocak 2025 olacağı tahmin edilirken son hesaplar yaşananlar gözler önüne serdi. Edinilen bilgilere göre memurlar ile birlikte memur emeklilerini de kapsayan yüzde 10’luk toplu sözleşme zammı kısa süre içerisinde eridi. İşte ayrıntılar…

3’TE 1’İ İLK AYDAN ERİDİ

Temmuz ayının başında toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 10’luk maaş artışını ceplerine koyan memurlar, ağustos ayında ciddi geçim sıkıntıları ile karşı karşıya kalmaya başladı.

Temmuz ayı enflasyonunun yüzde 3,23 olarak açıklandığını hatırlatan temsilciler, bu orana bağlı olarak memur maaş artışının daha ilk aydan 3’te 1 oranda erimiş olduğunu ifade etti.

SENDİKALARDAN EK ZAM TALEBİ

Memur maaşlarının enflasyon karşısında günden güne eridiğini belirten sendika yetkilileri, ağustos ayının ilk haftasında dikkat çeken açıklamalara imza attı. Türkiye Kamu- SEN Genel Başkanı Önder Kahveci alım gücünün artırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu öncelikle maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmaktır. Sonrasında ise maaşlara enflasyonun üzerinde zam yapılmalıdır.”

Kahveci’nin ardından Memur- SEN Genel Başkanı Ali Yalçın’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Doğal gaz, ulaşım, kira, elektrik gibi zorunlu giderlere yapılan zamların sabit gelirlilerin geçim dertlerini artırdığını belirten Yalçın, ek zam talebini dile getirdi.

Exit mobile version