SSK, Bağ- KUR emekli maaşı fark ödemesi: Yarın hesaplara aktarılacak

Temmuz ayı maaş zammı kararının resmileşmesinin ardından gözler fark ödemelerine çevrildi. Emekli maaşı fark ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak konusu olurken yetkililerden konuya yönelik resmi açıklama geldi. İşte ayrıntılar…

Milyonlarca çalışanın aylık kazancını etkileyen enflasyon verileri, geçtiğimiz ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştı. Memurların, memur emeklilerinin ve diğer emeklilerin senenin ikinci yarısında alacakları maaşların hesaplanmasında kullanılan 6 aylık enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte milyonlarca kişinin kazancı yükseldi.

Enflasyon doğrultusunda maaş zammı alan SSK ve Bağ- KUR emeklileri de temmuz ayında yapılan açıklamadan etkiledin. Yanı sıra bu grupta yer alan emekliler için de taban aylığı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Yüzde 24,73’lük zamma ek olarak taban aylıkları da 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan SSK ve Bağ- KUR emeklileri, temmuz ayında eksik maaş aldı. Düzenlemenin yasalaşma tarihi maaş ödeme tarihlerinden sonra olduğu için ortaya çıkan eksik maaş sorunu, milyonlarca kişi tarafından yakın takip altına alındı.

Maaş farklarının ne zaman yatırılacağı merak konusu olurken yetkililerden konuya yönelik resmi bir açıklama geldi. Hem SSK hem de Bağ- KUR emeklilerini kapsayan fark ödemelerinin, bir gün içerisinde tamamlanacak olduğu bildirildi. İşte detaylar…

2500 TL YATIRILACAK

Temmuz ayında maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam alan SSK ve Bağ- KUR emeklileri için taban aylıkları da yeniden düzenlenmişti. Ocak ayının başında 10 bin TL olarak belirlenen taban aylık, temmuz ayında 12 bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Ancak 2 bin 500 TL’lik fark temmuz ayı ödemelerine dahil edilememişti.

Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte 2 bin 500 TL’lik fark için geri sayım başladı. Kök aylıklara yapılan artışa bağlı olarak kimi emekli 20 TL kimi emekli ise 2 bin 500 TL’lik bir fark ödemesinden yararlanabilecek.

MAAŞ FARKI ÖDEMESİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Normal şartlarda SSK’lılar ile Bağ- KUR’luların maaş ödenme tarihlerinin farklı olduğu biliniyor. Ancak yetkililerden gelen açıklamalara göre fark ödemesi hem Bağ- KUR’lular hem de SSK’lılar için 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Exit mobile version