İŞKUR TYP personel alımı ilanları güncellendi: Kamuya 530 personel alınacak

Türkiye İş Kurumu milyonları yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında personel alımlarının yapılacağını belirten kamu kurumu, detayları paylaştı.

İş arayan milyonlarca kişiye kapısını açan Türkiye İş Kurumu, son dönemlerde hiç olmadığı kadar yakından takip edilmeye başlandı. Hayat pahalılığı sebebi ile maaşlarını artırmanın yollarını arayan pek çok kişi, kurumun güncel personel alımı ilanlarını sık sık sorgulamaya başladı.

Türkiye’nin dört bir yanında tespit edilen personel eksikliklerinin giderilebilmesi adına iş ilanları yayınlayan Türkiye İş Kurumu ayrıca kendi özelinde düzenlemiş olduğu istihdam programları için de bir açıklamada bulundu. TYP kapsamında personel alımlarının devam ettiğini belirten kamu kurumu, güncel iş ilanlarına dair merak edilenleri paylaştı. İşte ayrıntılar…

TYP PERSONEL ALIMI İLANLARI AĞUSTOS 2024

Türkiye İş Kurumu Toplum Yararına Programlar kapsamında yeni personel alımı ilanları yayınladı. Birçok ilde ilgili program kapsamında personel istihdamlarının gerçekleştirilecek olduğunu belirten kamu kurumu, çalışanların; kaymakamlık, bakanlık ve il özel idareler de görevlendirileceklerini açıkladı.

Diyarbakır, Bitlis, Bartın, Amasra, Ulus gibi noktalarda personel ihtiyaçlarının tespit edilmiş olduğunu belirten Türkiye İş Kurumu, istihdam edilecek toplam kişi sayısını 530 olarak açıkladı.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI İLANLARI BAŞVURU DETAYLARI

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre TYP personel alımında geçici 5’inci maddeye göre valilik ve kaymakamlık bünyesinde görevlendirmeler yapılacaktır. Bu maddeye göre çalışanlar 6 ay değil 9 ay boyunca TYP kapsamında faaliyet gösterebileceklerdir.

İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden erişime açılmış olan personel alımı ilanları için aranan başvuru şartları şu şekildedir:

Exit mobile version