Beklenen sigara zammı geldi! Paket başına 5 TL

Son olarak geçtiğimiz ay zamlanan sigara fiyatları, hafta başı itibari ile yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Bir süredir konuşulan yeni zamların bugün itibari ile geçerli olacakları bildirildi. İşte güncel sigara fiyatlarına dair merak edilenler…

Enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de gündelik hayat şartlarının ağırlaşmasına yol açtı. Enflasyonun yanı sıra kur farkının rekor seviyelere dayanması, FED’in küresel piyasaları etkileyen açıklamaları ve daha pek çok gelişme de vatandaşların geçim dertlerinin artmasına neden oldu.

Uzun süredir gelirleri ile ay sonlarını getirmekte güçlük çeken vatandaşlar, ağustos ayına girilmesi ile birlikte peş peşe açıklanan zamlara tepki göstermeye başladı. Elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından bugün bir resmi açıklama daha yapıldı.

Temmuz ayının başında açıklanan 6 aylık enflasyona bağlı olarak değişen ÖTV oranları, sigara fiyatlarına 3- 4 TL’lik artış olarak yansımıştı. Bu durum tiryakileri kahrederken bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgilere göre bir sigara grubuna bir kez daha zam yapıldı. Zam gelişmesini, sektörün bilinen isimlerinden biri duyurdu. İşte ayrıntılar…

DÜNDAR’DAN ZAM AÇIKLAMASI

1- 2 yıl öncesine kadar senede iki kere zamlanan sigara fiyatları, son dönemlerde çok çeşitli gelişmelere bağlı olarak nerede ise her ay zamlanmaya başladı. Bu durum tiryakilerin tepkilerine sebep olurken bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Temmuz ayında 3- 4 TL aralığında açıklanan sigara zamlarına bir yenisi daha eklendi. Yapılan düzenlemenin ardından açıklamada bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yeni zammı duyurdu.

“HAYIRLI OLSUN”

Yeni sigara zammını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, tiryakileri adeta kahretti. Dündar, ‘Hayırlı olsun’ diyerek paket başına 5 TL’lik bir fiyat farkının yansıtılmış olduğunu bildirdi.

5 Ağustos 2024 Pazartesi (bugün) gününden itibaren geçerli olan zamlı fiyatlara göre en pahalı sigara 77 TL, en ucuz sigara ise 69 TL oldu.

Exit mobile version