Ekonomi

İslam Memiş açıkladı: Altın hala en güvenli liman! Bu ay rekor kıracak

Hem döviz hem de altın piyasasına dair sık sık değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ağustos ayı tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. İşte ayrıntılar…

Enflasyon, kur farkı, altın fiyatları ve daha pek çok parametre, gündelik hayat şartlarının ağırlaşmasına yol açmaya devam ediyor. Ekonomi piyasalarını doğrudan etkileyen siyasi gelişmelerin sıklaşması da gündelik hayat şartlarına etki ederken son dönemlerde yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar ciddi bir kafa karışıklığı yaşamaya başladı.

Altında ve döviz kurlarında gözlenen dalgalanmalardan ötürü birikimlerini tehlikeye atmak istemeyen birçok kişi, bu süreçte uzman isimlerin yorumlarını daha da yakından takip etmeye başladı. Özellikle Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in açıklamaları gündemden düşmemeye başladı.

Tutarlı tahminleri ve uzun vadeli öngörüleri ile piyasanın en çok takip edilen isimlerinden olan İslam Memiş, son olarak ağustos ayı tahminleri ile gündeme geldi. Bu ay da özellikle altında yukarı yönlü hareketlerin gözleneceğini belirten Memiş, analizlerinin sonuçlarını paylaştı. İşte ayrıntılar…

ALTINA DİKKAT ÇEKTİ

Yapmış olduğu son değerlendirmede altının halen en güvenli liman olduğuna dikkat çeken Uzman İslam Memiş, yatırımcıların özellikle uzun vadede birikimlerini altına bağlayabileceklerini ifade etti.

Savaş çıkma ihtimalinin altın piyasasını etkilediğini belirten Uzman Memiş, ek olarak FED faiz kararlarına da dikkat çekti. FED’in eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentisinin güçlenmesi ile birlikte altın fiyatlarının desteklendiğini belirten Memiş, FED2den gelen son açıklamanın ardından ons altının 2 bin 452 dolar seviyesine yükseldiğini vurguladı.

AĞUSTOS AYI TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI

Mayıs ayında altın yatırımcılarını uyarmış olduğunu hatırlatan Uzman Memiş, her ay bir rekorun kırılma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı. Haziran ayında 2 bin 420 TL, temmuz ayında ise 2 bin 682 TL olan gram altının ağustos ayında da yükseleceğini belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ağustos ayında 2 bin 730 TL’ye yükselmesini bekliyorum. Altın her geçen ayın fiyatını silindir gibi eze eze yoluna devam edecek. Sene sonu gram altın fiyatının 3 bin TL’yi geçeceğini tahmin ediyorum.”