2025 memur maaşı zammı için kritik veri açıklanacak

Milyonlarca kişinin kazancını etkileyen enflasyon verileri yakından takip edilmeye devam ediliyor. 6 aylık enflasyonun açıklanmasının ardından bu kez de gözler memur maaşı üzerinde etkili olacak olan temmuz ayı enflasyon tahminlerine çevrildi.

Memurların, memur emeklilerinin, SSK’lıların ve Bağ- KUR’luların aylık kazançları üzerinde doğrudan etkili olan enflasyon, son dönemlerde en tartışmalı konu başlıklarından olmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonun kontrol altına alınabilmesi adına birçok uygulama hayata geçirilirken bu süreçte memur ve emekli maaşları da gündemden düşmemeye başladı.

Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi adına gerekli çalışmalar yürütülmeye devam edilirken temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon neticesinde maaş zamları açıklanmıştı. Memur, memur emeklileri ve diğer emekliler için açıklanan maaş zamlarının ardından bu kez de gözler senenin ikinci yarısının ilk verisine çevrildi. 2025 yılı memur ve emekli maaşı zamlarının belirlenmesinde etkili olacak olan verinin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

TEMMUZ AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memurların ve emeklilerin 2025 Ocak- Haziran maaşlarını etkileyecek olan ilk enflasyon verisi için nefesler adeta tutuldu. Temmuz ayı enflasyonunun ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Temmuz ayı enflasyon verisi her zaman olduğu gibi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Söz konusu açıklama 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

TEMMUZ AYI ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Temmuz ayı enflasyonunun hangi düzeyde olacağı merak edilirken bazı tahminler de kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu tahminler şu şekilde kayda geçti:

Reuters Anketi: 11 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilmiş olan ankete göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 3,45 olarak gerçekleşecek. Senelik enflasyon ise yüzde 62,1 düzeyinde hesaplanacak.

AA Finans Anketi: 15 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilmiş olan ankete göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 3,51 olarak gerçekleşecek. Senelik enflasyon ise yüzde 62,23 düzeyinde hesaplanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından düzenlenmiş olan Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre ise temmuz ayı enflasyonunun yüzde 2,77 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu ancak son bilgilere göre bu tahmin yukarı yönlü olarak revize edildi.

Exit mobile version