Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvurusu ne zaman? Şartlar, branş dağılımı

Geçtiğimiz aylarda binlerce personel alımı için karar alınmış olduğunu duyuran Sağlık Bakanlığı, ağustos ayı itibari ile yakın takip altına alındı. Bakanlık bünyesinde hizmet vermek isteyen pek çok kişi, ilan için başvuru sürecinin ne zaman başlayacağını merak etti.

Ağustos ayına girilmesi ile birlikte hem akademik hem de diğer alanlarda personel alımı ilanları sıklaşmaya başladı. Üniversiteler yeni döneme tam kadro ile başlayabilmek adına personel eksiklerini duyururlarken diğer kurumlar da Resmi Gazete üzerinden ilanlarını yayınlamaya başladı. Bu noktada arama motorları üzerinden en çok sorgulanan ilanlardan biri de Sağlık Bakanlığı’nın ilanı oldu.

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete üzerinden yayınlanmış olan personel alımı ilanında farklı pozisyonlarda görevlendirmek üzere binlerce yeni personele ihtiyaç duyduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, söz konusu istihdam çağrısının ardından herhangi bir başvuru ekranı paylaşımında bulunmadı. Bunun üzerine bakanlığın kararından vazgeçip vazgeçmediği merak konusu oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı, ne zaman? İşte bakanlığın istihdam çağrısına dair ayrıntılar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz aylarda resmi kaynaklar aracılığı ile bir açıklama yayınlayan Sağlık Bakanlığı, farklı pozisyonlar için yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirmişti. Toplamda 36 bin personelin önümüzdeki aylarda kurum bünyesine dahil edileceğini belirten Sağlık Bakanlığı, adaylar tarafından yakın takip altına alındı.

Aylar önce personel eksiklerini duyurmuş olmasına rağmen halen resmi bir ilan yayınlamamış olan Sağlık Bakanlığı’nın ağustos ayı içerisinde ilana çıkması bekleniyor. Net bir tarih açıklaması yapılmamış olsa da bakanlığın ilerleyen günlerde personel alımı ilanını yayınlayıp başvuru ekranlarını da erişime açacağı tahmin ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete aracılığı ile duyurmuş olduğu personel alımı ilanında, branş dağılımı da açıklanmıştı. Buna göre bakanlık, şu pozisyonlar için aday başvurularını değerlendirmeye alacak:

Yeni personeller; sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlık evleri, yataklı tedavi merkezleri ve acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecekler.

Exit mobile version