Emeklilere bir darbe daha! O şehirde toplu taşıma ücretli oldu

Geçim dertleri günden güne artan emeklilere, bir darbe de toplu taşıma tarafından geldi. Edinilen bilgilere göre artan maliyetler, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretiz ulaşım döneminin sona ermesine yol açtı. İşte konuya dair ayrıntılar…

2020 yılı itibari ile dünya genelinde baş gösteren ekonomik sıkıntılar, şu gün itibari ile çok daha sancılı bir şekilde hissedilmeye devam ediliyor. Artan enflasyon karşısında hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde sıkı para politikaları devreye alınırken kur, altın ve diğer alanlarda gözlenen yukarı yönlü hareketleri hayat şartlarının ağırlaşmasına yol açıyor.

Bugün gerek enflasyonun gerek para- altın piyasalarının gerek ise de jeopolitik risklerin etkileri ile artan geçim derdi, ülkemizde özellikle emeklileri derinden yaraladı. Temmuz ayının başında açıklanan 12 bin 500 TL’lik taban aylığı ile geçinmelerinin mümkün olmadığını savunan emekliler maaşlarına yönelik ek bir düzenleme talep ederlerken milyonları tedirgin eden haber geldi.

Elektriğe, doğal gaza, gıdaya ve daha pek çok hizmete/ ürüne yapılan zamların ardından adeta köşeye sıkışan emekliler, bu sabah itibari ile toplu taşıma hizmetlerinden de darbe yedi. Edinilen bilgilere göre artan maliyetler sebebi ile bir şehirde 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakları resmen ellerinden alındı. İşte ayrıntılar…

YENİ DÜZENLEME DUYURULDU

65 yaş üstü vatandaşların geçim sıkıntıları devam ederken toplu taşıma hizmetlerine yönelik yeni bir karar alındı. Edinilen bilgilere göre Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde hizmet veren Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşların da bundan sonra toplu taşıma hizmeti için ücret ödemeleri gerektiğini ifade etti.

KARARIN NEDENİ AÇIKLANDI

Zonguldak Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından alınan karar, bölgede tepkilere sebep oldu. Bu uygulamanın 65 yaş üstü vatandaşları daha da köşeye sıkıştıracağını savunanlar kararın geri alınmasını isterlerken kooperatif yönetiminden açıklama geldi.

Çilek Halk Kooperatifi tarafından yapılan açıklamaya göre alınan kararda; akaryakıt, araç bakım, lastik, yedek parça, kasko ve sigorta gibi giderlerdeki artışlar etkili oldu.

Exit mobile version