Akaryakıta zam var mı? 3 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatları

Petrol fiyatlarında gözlenen değişimler, benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son gelişmelerin ardından brent petrolde dalgalanmalar ortaya çıkarken akaryakıt fiyatlarının bu değişimden nasıl etkileneceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

Enflasyon, kur farkı, vergiler, OPEC+ liderlerinin tutumları ve daha pek çok faktör, brent petrol fiyat grafiklerinin dalgalanmasına yol açtı. Uzun süredir gözlenen dalgalanmalar neticesinde benzin ve motorin fiyatları da rekor seviyelere ulaştı.

Brent petrol, son dönemlerde siyasi gelişmelerden de etkilenmeye başladı. Rusya’nın girişimleri, Amerika’nın söylemleri derken son olarak İran’ın ‘savaş’ temalı açıklamaları da brent petrolde fiyat değişimlerinin gözlenmesine yol açtı.

Dün akşam İran- İsrail arasında yaşananların ardından brent petrolde sürpriz bir şekilde gerileme gözlendi. Yeni güne yüzde 2,45’lik bir düşüş ile başlayan brent petrol, 77,57 dolara kadar geriledi. Bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Kulislerden gelen bilgilere göre brent petrolde gözlenen aşağı yönlü hareketlerin ardından yetkililer harekete geçti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan fiyat artışlarının ardından bir indirimin söz konusu olacağı bildirildi. Peki, benzine mi motorine mi indirim gelecek? Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

BENZİN GRUBU İÇİN DEV İNDİRİM HAZIRLIĞI

Brent petrolün 77 dolara kadar gerilemesi ile birlikte sektörde hareketlilik başladı. Bugün kulislerden gelen haberlere göre yetkililer, benzin grubu için indirim konusunu masaya yatırdı.

Yapılan görüşmelerin ardından edinilen bilgilere göre 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 TL 73 kuruş tutarında indirim yapılacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 3 AĞUSTOS 2024

Benzin grubuna 1 TL 73 kuruşluk indirim hazırlığı devam ederken güncel akaryakıt fiyatları da araç sürücüleri tarafından merak edildi. Bugün, arama motorları üzerinden sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında güncel akaryakıt fiyatları olduğu görüldü.

3 Ağustos 2024 Cumartesi günü geçerli olan benzin ve motorin fiyatları şu şekilde:

Exit mobile version