Ekonomi

Altın piyasasında ağustos ayı beklentisi: Temmuz ayını aratacak! Tahminler geldi

Birçok faktörün etkisi ile dalgalı grafikler çizen altın piyasası, son olarak uzman ismin değerlendirmeleri ile gündeme geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in altın piyasasına yönelik yeni tahminleri, gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Faiz kararları, FED’den geleceği tahmin edilen faiz indirimi açıklamaları, siyasi gelişmeler ve daha pek çok faktör, altın piyasasında ciddi değişimlerin yaşanmasına yol açtı. Altın fiyatlarının bir düşüp bir yükselmesi hem yatırımcıları hem de potansiyel yatırımcıları tedirgin ederken bu durum gündelik hayat şartlarının da ağırlaşmasına sebebiyet verdi.

Altın fiyatlarında stabil grafiklerin ne zaman gözlenebileceği merak konusu olurken yeni aya girilmesi ile birlikte uzmanların analizleri de güncellendi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasası adına oluşan beklentilerini kamuoyu ile paylaştı. İşte ayrıntılar…

“AĞUSTOS NAKDİN YETİŞMEDİĞİ BİR AY OLACAK”

Ekonomi piyasalarını değerlendiren ve sık sık beklentilerini paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son olarak altın piyasası ile ilgili konuştu. Temmuz ayının hem çalışanlar hem de tatilde olanlar için stresli geçtiğini belirten Memiş, ağustos ayının ise temmuz ayını aratacağını ileri sürdü.

Temmuz ayında nakit sıkıntısının hissedildiğini ancak ağustos ayında nakdin yetişmeyeceğini ileri süren Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ona göre hazırlık yapılmalı, son dakikaya bırakılmamalı. Alacağınıza güvenirseniz yaya kalırsınız.”

ALTIN VE GÜMÜŞ BEKLENTİSİ

Hem faiz kararlarının hem de Ortadoğu’da yaşananların piyasaları direkt olarak etkilediğini belirten Uzman İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı: “FED, piyasanın genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmedi. Powell’ın mesajlarını ben, güvercin olarak algıladım.”

Amerika Merkez Bankası adına eylül ayı itibari ile 2 kere 25- 25 toplamda 50 baz puan olacak şekilde faiz indirimi beklentisinin devam ettiğini belirten İslam Memiş, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından altın ve gümüş fiyatlarının yükselmiş olduğunu vurguladı. Ons altında 2 bin 450 dolar, ons gümüşte ise 31 dolar beklentilerinin devam ettiğini belirten Memiş, “Ancak hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yer beklentim devam ediyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim” ifadelerini kullandı.