Gündem

4A, 4B, 4C… Herkesi ilgilendiriyor! Emekli maaşlarına 3 bin TL zam mı gelecek?

Emekli maaşlarının gündemden düşmediği şu günlerde kulislerden heyecanlandıran bir haber geldi. Emekli maaşlarına ara bir zammın yapılacağı ileri sürüldü. İşte söz konusu iddiaya dair ayrıntılar…

Senenin başında 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseltilmiş olan en düşük emekli maaşı, son olarak temmuz ayının başında güncellenmişti. Enflasyon hesabı doğrultusunda yüzde 24,73 oranında zamlanan emekli maaşları milyonların tepkilerine sebep olmuştu.

Temmuz ayı düzenlemesi kapsamında 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilen en düşük emekli aylığı, birçok kişi tarafından yeterli bulunmadı. Günümüz şartlarına güncel emekli maaşı tutarları ile ayak uydurabilmenin imkansız olduğu savunulmaya devam edilirken kulislerden milyonları ilgilendiren bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre uzmanlar, emekli maaşlarına ilave bir zammın yapılmasını bekliyorlar. İşte ayrıntılar…

UZMANLARDAN EK ZAM BEKLENTİSİ

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 12 bin 500 TL’lik emekli taban aylığı düzenlemesi, milyonları memnun etmedi. 17 bin 2 TL’lik asgari ücretin dahi geçim derdinin önüne geçemediği şu günlerde emekli maaşı ile geçinmenin mümkün olmadığını savunan milyonlarca kişi, ek zam düzenlemesi talep etti.

Emeklilerin ek zam talepleri devam ederken kulislerden yeni bir haber geldi. Milli Gazete’nin haberine göre uzmanlar, emekli maaşlarına ilave bir zammın yansıtılabileceğini düşünüyorlar.

“3 BİN TL’Yİ BULABİLİR”

Emeklilerin bekledikleri ek zam düzenlemesi, uzmanların gündeminden de düşmemeye başladı. Konuşulanlara göre AK Parti hükümeti şu an için ek zam düzenlemesine sıcak bakıyor. Sosyal güvenlik uzmanları ise söz konusu zam beklentisinin refah payı ödemesi olarak hesaplara aktarılabileceğini tahmin ediyorlar.

Sosyal güvenlik uzmanlarının AK Parti kulislerinde konuşulanlara dayandırdıkları zam iddiasına göre refah payı ödemesi 3 bin TL’yi bulabilir. Eğer iddialar doğru çıkar ise yeni düzenleme ağustos ayı içerisinde gündeme gelebilir.

Sosyal güvenlik uzmanlarının ısrar ile savundukları ek zam iddiası henüz AK Partili herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmadı. Konuya ilişkin beklentilerin karşılanıp karşılanmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.