SGK emekliler için anlaştı: 4123 noktada indirim avantajı tanımlanacak

Milyonlarca emeklinin ekonomik şartlarının iyileştirilebilmesi adına birtakım düzenlemelerin yapılması beklenirken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) heyecanlandıran bir adım geldi.

Enflasyon, kur farkı, akaryakıt zamları, jeopolitik riskler, politika faizi ve daha pek çok faktör, gündelik hayatın ekonomik şartlarını etkilemeye devam ediyor. Nerede ise 5 yıldır devam eden sancılı süreç sonucunda alım gücü bir hayli düşerken bu durum özellikle emeklileri derinden etkiledi.

Yapılan enflasyon üstü maaş artışlarına rağmen halen bekledikleri kazancı elde edemeyen emekliler, son dönemlerde yüksek ses ile mağduriyetlerini dile getirmeye başladı. Ocak ayında 10 bin TL’ye, temmuz ayında ise 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan en düşük emekli maaşı ile geçinmelerinin mümkün olmadığını savunan milyonlarca kişi, ek düzenlemeler için hükümete seslendi.

Kiraların rekor seviyelere ulaştığı şu günlerde kira artış sınırı olan yüzde 25’lik oranın da kaldırılması, emeklileri iyice köşeye sıkıştırdı. En temel ihtiyaçlarına dahi kavuşmakta güçlük çeken emekliler için ne gibi düzenlemelerin yapılacağı merak konusu olurken Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ilk adım geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetiminde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, ‘Emekli Yılı’ olarak ilan edilen Türkiye Yüzyılı kapsamında milyonları ilgilendiren bir adım atıldığını müjdeledi. İşte ayrıntılar…

PROTOKOL DÜZENLENDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısından yüzleri güldürecek kararlar çıktı. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekliler için kamu kuruluşları ve özel teşebbüsler ile yapılan istişareler neticesinde iş birliği protokolünün düzenlendiğini bildirdi.

81 İLDE 4123 FİRMA İLE ANLAŞILDI

Tanıtım programı kapsamında emeklilere yönelik indirim, kolaylık ve avantaj fırsatlarının oluşturulmuş olduğunu belirten Aydın, ‘emekliler.gov.tr’ sitesinin erişime açıldığını ifade etti. Site üzerinden emeklilere avantajlar sağlayan firmaların görüntülenebileceklerini belirten Aydın, her ilde Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde emekli masalarının kurulduğunu açıkladı.

Emekli masalarının emeklilere rehberlik yapmayı hedeflediğini belirten Aydın, “Bugün 81 ilimizde 4 bin 123 firma ile indirim avantaj protokolü yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version