Gündem

Memur-Sen’den heyecanlandıran adım: Memur maaşlarına ek zam talebi!

Hizmetlere ve ürünlere gelen zamların ardından Memur-Sen’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Başkan Ali Yalçın memur maaşlarına ek zam talebi heyecanlandırdı. İşte ayrıntılar…

Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak ülkemizde azalan alım gücü, nerede ise her kesimden vatandaşı köşeye sıkıştırdı. Gıdadan emlağa, otomotivden teknolojiye kadar birçok sektörden gelen zam açıklamaları, tüketicilerin en temel ihtiyaçlarının dahi önüne geçmeye başladı.

Bugün ev kiraları birçok şehirde rekor seviyelere ulaşırken yüzde 25’lik kira zammı sınırının kaldırılması milyonları hayal kırıklığına uğrattı. Yanı sıra önce elektriğe sonrasında ise bugün itibari ile geçerli olmak üzere doğal gaza gelen zamlar, tüketicilerin tepkilerine yol açtı. Maaş zamları ile gündelik hayat şartlarının örtüşmediğini savunan tüketiciler yetkililere seslenirlerken bir açıklama da Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Yalçın’ın ek düzenleme talebi dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

“ALIM GÜCÜMÜZ YÜKSELTİLMELİ”

BOTAŞ tarafından açıklanan yüzde 38’lik doğal gaz zammının ardından harekete geçen Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına ek zam yapılması gerektiğini savundu.

Gelir- gider dengesinin açılmasına sebep olan fahiş zam oranlarının geri alınmasını talep eden Yalçın, zamlar geri alınmayacaksa da alım gücünün yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaldırılan yüzde 25’lik kira sınırının ardından doğal gaza ve elektriğe de zam geldiğini hatırlatan Yalçın, “Gecikmeli ücret artış oranının ise yüzde 19,31’de kalması, sabit gelirlileri enflasyona karşı korumak mı oluyor?” sorusunu yöneltti.

“OCAKLARIN ATEŞİ AZALACAK”

Gelir artışından çok daha fazlasının temel ihtiyaçlara yansıtılmasının kamu görevlilerini ve diğer sabit gelirlileri zorladığını belirten Yalçın, bu durumu şu şekilde özetledi: “Doğal gaz faturaları yakacak fakat doğal gaz ile yanan ocakların ateşi azalacak.”

Günden güne artan geçim derdi ile ilgili konuşan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Temmuz ayı maaş ücretlerine yansıtılmayan ancak 6 aylık dönem boyunca giderlere, cüzdanlara yansıyacak olan artışlar, sabit gelirlilerin geçim dertlerini büyütecektir.

Tüketim mecburiyetinin olduğu alanlarda zamların yapılmasından imtina edilmesi gerektiğini belirten Yalçın, vergi tahsilatına odaklanılması gerektiğini ifade etti. Vergi ödemeyen şirketler için ‘Sermayenin ümüğü sıkılmalı” ifadelerini kullanan Yalçın, gelir adaletinin bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizdi.