Kamu PersonelleriSağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru ekranı, şartlar

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı’nın binlerce personel alımı yapacağı duyurulmuştu. Ancak bu konuda halen bir gelişme yaşanmaması, adayların kafasını karıştırdı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen pek çok kişi, güncel personel alımı ilanlarını yakın takip altına aldı. Ağustos ayına girilmesi ile birlikte birçok kurumdan istihdam çağrısı gelirken gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi.

Nisan ayında sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Toplamda 36 bin yeni personelin bakanlık kadrosuna sözleşmeli olarak dahil edileceği açıklanırken ağustos ayına girmiş olmamıza rağmen herhangi bir personel alımı ilanının yayınlanmaması kafaları karıştırdı. Peki, Sağlık Bakanlığı ne zaman personel alımı yapacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı branş ve kadro dağılımı nasıl olacak? İşte konuya dair merak edilenler…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanması beklenen personel alımı ilanı, arama motorlarına konu olmaya başladı. Farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere toplamda 36 bin yeni personele ihtiyaç duyan bakanlığın başvuru ekranlarını ne zaman erişme açacağı merak konusu oldu.

Şu an için Sağlık Bakanlığı personel istihdamına yönelik herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı. Ancak kulislerden gelen bilgilere göre ağustos ayı içerisinde söz konusu ilan yayınlanacak ve başvuru ekranları da erişime açılacak. Adayların başvurularının ÖSYM üzerinden kabul edileceği tahmin ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde personel alımı ilanını yayınlayarak adayların başvurularını kabul etmeye başlayacağı tahmin edilirken branş dağılımı da merak konusu oldu. Bakanlık bünyesinde istihdam edilmenin hayalini kuran adaylar, 36 bin personelin hangi branşlardan alınacağını öğrenmek üzere sorgulamalarını hızlandırdı.

Resmi Gazete’de de yayımlanmış olan karara göre Sağlık Bakanlığı; 1 diyetisyen, 9 ebe, 25 sağlık memuru, 2 hemşire, 3 bin 498 hekim, 1 sağlık teknikeri ve 32 bin 464 uzman hekim istihdam edecek. Personellerden 1’i acil sağlık hizmetlerinde, 8’i sağlık evlerinde, 7’si ilçe sağlık müdürlüklerinde, 35 bin 984’ü ise yataklı tedavi birimlerinde çalışacak.