Bakan Şimşek’in politikalarına övgü yağdı! İstikrar belirtileri güçlendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi tarafından uygulanan politikalara, yatırımcılardan övgüler geldi. İşte Bakan Şimşek ve ekibi hakkında söylenenler…

Yüksek enflasyon, rekor kur farkı ve daha pek çok faktörün ışığında hayata geçirilen sıkı para politikaları, uzmanlar tarafından masaya yatırılmaya devam ediliyor. Faiz indirimlerinin açıklandığı dönemlerde bu kararın doğru olmadığını savunan pek çok uzman, bugün gelinen noktada ise faiz artışına gidilmiş olmasının bir istikrara bağlanması gerektiğini savundu.

Arka arkaya açıklanan politika faiz artışlarının ardından son olarak faiz sabit bırakıldı. Enflasyon ile mücadelenin uzun süreceğini ve bu süreçte de istikrarın sağlanması gerektiğini savunan birçok isim, son olarak Bakan Şimşek’in liderliğindeki ekonomi yönetiminin politikaları hakkında konuştu. İşte ayrıntılar…

“OLDUKÇA İYİ YÖNETİYORLAR”

Bloomberg’in Merkez Bankası verilerini baz alarak derlediği listeye göre Türk hisse senedi ve tahvillerinde bulunan yabancı yatırımları, 2023 yılının mayıs ayından bu yana 30 milyar doları aşan para girişi ile son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişmeden de anlaşılacağı üzere faiz indirimi döneminde ülkeyi terk eden yabancı yatırımcılar, uygulanan güncel para politikalarının ardından geri dönmeye başladı.

Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen birçok kişi ülkemizin ekonomik istikrar alanında uzun bir süreye ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Konu ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunan Amudi Gelişmekte Olan Piyasalar Bölümü Yöneticisi Yerlan Syzdykov, ekonomimiz adına şunları söyledi: “Bu biraz zaman alacak. Şu an için büyük bir patlama olmayacak. Ekonomi ekibi siyasi ve piyasa baskılarını çok iyi yönetiyor.”

“TÜRKİYE BİR NUMARALI KONU”

Syzdykov’un ardından Gemcorp Capital Management’te baş ekonomist olarak görev yapan Simon Quijano- Evans da ekonomimiz adına birtakım değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin şu an itibari ile gelişmekte olan piyasa yatırımcıları için bir numaralı konu başlığı haline gelmiş olduğunu belirten Evans, sözleri ile dikkat çekti.

Avrupa’nın en büyük varlık yöneticilerinden olan Amundi de Türkiye’yi gelişmekte olan piyasaların yerel para cinsi türünden tahvilleri arasında ilk 5’te eyer aldığını ifade etti. Yatırımcılara göre Türkiye’de ekonomi alanında istikrar belirtileri güçlenmeye başladı.

Exit mobile version