BOTAŞ doğal gaz zammını açıkladı! Yüzde 38’lik artış o tarihten itibaren geçerli

Arka arkaya gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. BOTAŞ’ın doğal gaz zammı açıklaması gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

Hem ülkemizde hem de farklı dünya ülkelerinde yaşanan birçok gelişme, ekonomi piyasalarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Hali hazırda salgın dönemine yükselişe geçerek birçok sektörde sıkıntıların yaşanmasına neden olan enflasyon, günümüzde de özellikle FED faiz kararları ve jeopolitik sıkıntılardan ötürü büyük bir problem olmayı sürdürüyor.

Ekonomi piyasalarını ve dolayısı ile de gündelik hayat şartlarını doğrudan etkileyen enflasyon, son dönemlerde birçok sektörden zam açıklamalarının gelmesine yol açtı. Gıdadan teknoloji ürünlerine kadar birçok grupta gözlenen fiyat artışları tüketicilerin tepkilerine sebep olurken son olarak BOTAŞ’tan da hayal kırıklığı yaşatan bir açıklama geldi. Kış mevsimi gelmeden yeni bir fiyat listesi hazırlayan BOTAŞ, doğal gaz zammını resmen duyurdu. İşte ayrıntılar…

DOĞAL GAZ ZAMMI DUYURULDU

Henüz yaz mevsiminin ortasında iken açıklanan doğal gaz zammı, milyonları ‘Bu kış nasıl geçecek?’ sorusu ile karşı karşıya bıraktı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada hem sanayide hem de konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesine zam geldiği bilgisine yer verildi. Bu açıklama, tüketicileri adeta köşeye sıkıştırdı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada; konutlar kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38, senelik doğal tüketimi 300 metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik tüketimi hariç olmak üzere kullandıkları doğal gazın satış fiyatında ise yüzde 33,1 oranında değişikliğe gidilmiş olduğu bildirildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAYINLANDI

BOTAŞ’ın zam kararı resmen kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu zam düzenlemesinin 1 Ağustos 2024 Perşembe (bugün) gününden itibaren geçerli olduğunu belirten BOTAŞ, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul düzeyde belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

BOTAŞ’ın hayata geçirmiş olduğu zamlı doğal gaz tarifelerinin ağustos ayı enflasyonunu nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Exit mobile version