Gündem

Memur-Sen Türkiye genelinde iş bıraktı! Uçuşlarda aksaklıklar yaşanabilir

Memur-Sen’e bağlı sendika, Türkiye genelinde iş bırakma kararı aldı. Sendikanın talepleri kamuoyu ile paylaşıldı. İşte detaylar…

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında birçok yeni uygulama hayata geçirilirken milyonlarca kişinin alım gücünün halen yükselmemiş olması, tepkilere sebebiyet verdi. Başta emekliler olmak üzere temmuz ayı zam beklentileri karşılanmayan ücretli çalışanlar da geçim dertlerinin hat safhaya ulaşmış olduğunu vurguladı.

Maaşlarda iyileştirme yapılabilmesi için öncelikle istikrarın sağlanması gerektiğini savunan yetkililer, istikrar ile birlikte alım gücünün de yükseleceğini vurguladı. Yetkililerin söylemleri birçok kesimin tepkisine sebep olurken Memur- Sen’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Edinilen bilgilere göre Memur- Sen’e bağlı olan Ulaştırma Memur- Sen, iş bırakma kararı aldı. Türkiye genelinde alınan kararın ardından sendikanın talepleri de kamuoyu ile paylaşıldı. İşte Ulaştırma Memur- Sen’in o açıklamasına dair ayrıntılar…

TALEPLER KARŞILANMAZSA AKSAKLIKLAR YAŞANABİLİR

Memur- Sen’e bağlı olarak faaliyet gösteren Ulaştırma Memur- Sen, 1 Ağustos Perşembe günü ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre sendika yetkilileri tarafından paylaşılmış olan taleplerin karşılanmaması halinde uçuşlarda birtakım aksaklıklar yaşanabilir.

Ulaştırma Memur- Sen tarafından alınmış olan iş bırakma kararının saat 11:00 itibari ile uygulanmaya başlanılacağı bildirildi. Bu kapsamda saat 11:00 itibari ile uçuşlara yönelik birtakım sorunlar gündeme gelebilir.

TALEPLERİ PAYLAŞILDI

Ulaştırma Memur- Sen’in uçuşlarda aksaklıklara sebep olacağı tahmin edilen iş bırakma eyleminin ardından bazı talepler gündeme geldi. Söz konusu taleplerin karşılanmaması halinde iş bırakma eylemlerine devam edecek olan sendika üyeleri, ilgili taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

Ulaştırma Memur- Sen üyelerinin iş bırakmalarına yol açan ve yetkililer tarafından karşılanmaları beklenilen temel talepleri şu şekilde paylaşıldı:

  • Emeklilerin mali kayıpları
  • Personel servisi
  • Mühendislik Meslek Kanunu
  • Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması
  • Fazla çalışma ücreti
  • 3600 ek gösterge
  • Koruyucu giyim
  • Havacılık tazminatında adalet

Ulaştırma Memur- Sen’in iş bırakmalarına sebep olan söz konusu taleplerine yetkililerin nasıl karşılık verecekleri merak ediliyor.