Emekli maaşları iyileştirilecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yanıtladı

Emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiği şu günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyon, kur farkı, akaryakıt zamları ve diğer olumsuz gelişmeler, her kesimden vatandaşın bütçesi üzerinde deprem etkisi yarattı. Hayat pahalılığına rağmen asgari ücrete zam gelmemiş olması ücretli çalışanları iyice köşeye sıkıştırırken bu süreçten en çok etkilenen kesimlerden biri de emekliler oldu.

Sene başında 10 bin TL’ye yükseltilen geçtiğimiz günlerde ise 12 bin 500 TL olarak güncellenen en düşük emekli maaşı, milyonların tepkilerine sebep oldu. Hiç değil ise asgari ücret düzeyinde maaş almak isteyen emeklilerin tepkileri büyürken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Canlı yayına konuk olan Yılmaz, emekli maaşlarının günden güne eriyor olması ile ilgili konuştu. İşte Yılmaz’ın açıklamalarına dair ayrıntılar…

İSTİKRARA DİKKAT ÇEKTİ

Habertürk’ün canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bugün güncel olarak 16 milyon emeklinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, EYT sonrasında ise rakamların ciddi oranlarda artığına dikkat çekti.

İstikrarın önemli olduğunu ve istikrar sağlandıkça bazı şeylerin değişeceğini belirten Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Enflasyonda düşük rakamları gördükçe, büyüme, istihdam genişlettikçe kalıcı bir şekilde sosyal refah oluşturma en önemli başlıklarımızdan biri.”

EMEKLİLER İLE İLGİLİ KONUŞTU

Konuşmasında alım güçleri günden güne düşen emeklilere de yer veren Yılmaz, son vergi paketine yeni bir madde eklediklerini belirtti. Daha önceki yıllarda ‘en düşük emekli aylığı’ diye bir kavramın olmadığını belirten Yılmaz, bu kavramın AK Parti ile birlikte ortaya çıktığını vurguladı.

En düşük emekli aylığı uygulamasının çok düşük emekli maaşı alan kişilerin bütçelerini iyileştirmek amacı ile hayata geçirildiğini belirten Yılmaz, son düzenleme ile birlikte 12 bin 500 TL’lik bir rakamın oluştuğunu ifade etti. Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün 16 milyon emeklimiz var. EYT sonrasında yükselmiş olan bir rakamdan bahsediyoruz. Yaptığımız her düzenlemenin bütçeye yansımaları var.”

Exit mobile version