Ekonomi

Altın alacaklar dikkat! Uzman isim uyardı: Ağustos ayında yükselecek

Altın fiyatlarının dalgalı seyrettiği şu günlerde işin uzmanından kritik bir açıklama geldi. İşte ağustos ayı altın tahminlerine dair ayrıntılar…

Son dönemlerde birçok faktörün etkisi ile yükselen altın fiyatları hem yatırımcıları hem de potansiyel yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Potansiyel yatırımcılar alım fırsatı yakalayamamaktan çekinirken mevcut yatırımcılar da ani düşüş ihtimaline karşı harekete geçti.

Altın piyasasında gözlenen dalgalı tablolar gündemden düşmemeye devam ederken işin uzmanından yeni tahminler geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, temmuz ayının tamamlanmasına az bir zaman kala ağustos ayı altın tahminlerini paylaştı. İşte Memiş’in öngörülerine dair ayrıntılar…

ALTIN PİYASASINI DEĞERLENDİRDİ

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalı üzerinden yeni bir video paylaştı. Söz konusu videoda ons altının takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, ‘Ons altın nereye, gram altın oraya’ ifadelerini kullandı.

Gram atlının yaklaşık 1 aydır dalgalı seyrettiğini belirten Memiş, ağustos ayında ise bu durumun değişeceğini ileri sürdü. Birkaç hafta daha gram altın için 2.580- 2.680 TL aralığının söz konusu olacağını belirten Memiş, ağustos ayı için tabanın 2 bin 700 TL olacağını öngördüğünü ifade etti.

Memiş, altın piyasası ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Aynı şekilde ons altında da 2.380- 2.480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak ağustos ayında gram altında 2 bin 700 TL veyahut da üzerini göreceğimizi düşünüyorum.”

GÜMÜŞ YATIRIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Altın piyasasına yönelik beklentilerini açıkladıktan sonra gümüş yatırımları ile ilgili de konuşan Memiş, şu ifadeleri kullandı: “Gümüş konuşabilseydi ve benimle konuşsa, şu soruyu sorardı: ‘Altınım var ama sende yok, altınım ile senden alayım mı?’ O da, ‘Al, görmedin mi benim gücümü hala? İlk yarıda indirmedim mi onu tahtından?’ derdi.”

Memiş, gümüş yatırımının günümüzde önem verilmesi gereken bir alan olduğunu belirterek, gümüşün hem dolar hem TL hem de altın karşısında ucuz olduğunu vurguladı.