Fed Başkanı: Faiz artırım döngüsü zirveye yaklaşıyor

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırım döngüsünün zirvesine yaklaştıklarını ve ekonominin şu anda güçlü olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırım döngüsünün zirvesine yaklaştıklarını ve ekonominin şu anda güçlü olduğunu söyledi. Powell, çarşamba günü Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini ancak resesyona girme riskini de göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Powell, faiz artırımlarının enflasyonu düşürmekte etkili olduğunu ancak bunun zaman alacağını söyledi. Powell, “Enflasyon hala çok yüksek ve bu konudaki kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

Powell, ekonominin şu anda güçlü olduğunu ancak resesyon riskinin her zaman olduğunu belirtti. “Ekonominin şu anda güçlü olduğunu görüyoruz, ancak resesyon riski her zaman vardır” dedi.

Powell, Fed’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini söyledi. Powell, “Enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, faiz artırım döngüsünün devam edeceğini ve ekonominin resesyon riski altında olduğunu gösteriyor. Powell, enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini ancak resesyon riskini de göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Ek bilgiler

Exit mobile version