Genel

İstanbul’a Kar Yağışı Geliyor: Meteoroloji’den Uyarılar

İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar yağışı tahminlerini ve uyarılarını paylaştı. İşte İstanbul’da kar yağışı ile ilgili son durum.

İstanbul’da kış mevsiminin ilk kar yağışının ne zaman olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar yağışı tahminlerini paylaştı. Buna göre, İstanbul’da 10 Aralık Cuma günü kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının cumartesi ve pazar günleri de devam etmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için 5 günlük hava durumu tahminini yayınladı. Tahmine göre, İstanbul’da bugün ve yarın parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık ise 14-15 derece arasında seyredecek. Perşembe günü ise hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşecek ve yağmur yağışı başlayacak. Yağmur yağışı, cuma günü yerini kar yağışına bırakacak. Cuma günü İstanbul’da hava sıcaklığı 4 dereceye kadar gerileyecek. Kar yağışı, cumartesi ve pazar günleri de aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığı ise 3-5 derece arasında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar yağışı uyarısında da bulundu. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı belirtildi. Kar yağışının ulaşımda aksamalara, buzlanmaya ve don olayına neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması istendi.

İstanbul’da kar yağışının ne zaman biteceği ise henüz netlik kazanmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta için hava durumu tahminlerini önümüzdeki günlerde güncelleyecek. İstanbul’da kar yağışının uzun süre devam edip etmeyeceği bu tahminlere göre belli olacak.

İstanbul’da kar yağışının başlamasıyla birlikte, kar manzaraları da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. İstanbullular, karın keyfini çıkarmak için parklara, bahçelere ve ormanlara akın etti. Kar topu oynayan, kardan adam yapan ve kızak kayan vatandaşlar, eğlenceli anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise kar yağışını evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden izledi.

İstanbul’da kar yağışı, birçok kişi için sevinç kaynağı olsa da, bazı kişiler için de zorluklar getirdi. Kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı, bazı uçuşlar iptal edildi, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, soğuk havadan korunmak için önlemler aldı. Kar yağışının olumsuz etkilerinden korunmak için, yetkililerin uyarılarına uyulması gerektiği vurgulandı.