Milletvekili Çiçek Otlu’nun Çağrısı: 4 Kasım Utanç Günü ve Siyasi Darbe İddiası

İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, 4 Kasım 2016'daki HDP gözaltı ve tutuklamalarını kınayarak, siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Yedi yıldır süren hukuki mücadeleye dikkat çeken Otlu, özgür günler için umut mesajı verdi.

İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu’nun, HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili sert açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Otlu, 4 Kasım 2016 tarihinde yapılan gözaltı ve tutuklamaları “utanç günü” ve “siyasi darbe” olarak nitelendirerek, siyasi atmosferdeki gerilimin sıcaklığını koruduğunu gösterdi.

Otlu, bu tarihin işçiler, emekçiler, kadınlar ve Kürt halkının yok sayıldığı bir döneme işaret ettiğini vurguladı. Yedi yıldır cezaevinde bulunan HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İstanbul Milletvekili, Kobani kumpas davası olarak bilinen yargılamanın sonlandırılmasını talep ederken, bu zor günlerin aşılacağına ve özgürlük içinde bir araya gelinmesine olan inancını dile getirdi. HDP grup adına gönderdiği selam ve sevgilerle birlikte, tüm partililere olan bağlılığını ve desteklerini ifade etti.

Exit mobile version