Ekonomi

Enflasyon, Kentsel Dönüşümün 1 Numaralı Düşmanı Oldu!

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Türkiye'nin enflasyon oranları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Emeklilerin bu süreçte nasıl etkileneceği konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Türkiye’de yükselen enflasyon oranlarına dikkat çekerek, bu durumun kentsel dönüşüm projelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Zeybek, “Kentsel dönüşümün bir numaralı düşmanı enflasyondur,” dedi ve hükümet yetkililerine sert eleştirilerde bulundu.

Zeybek, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, “Nerede o bizim ‘Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım.’ diyen Bakan? Gözlerini kapayacaktı, bir açtığında her şey düzelecekti,” şeklinde konuştu. İstanbul’da birkaç yıl önce 85 metrekare dairelerin 140 bin TL’ye satıldığını hatırlatarak, şimdi ise TOKİ’nin deprem bölgesinde 100 metrekare tünel kalıplı bir binayı 2 milyon 850 bin liraya ihale ettiğini belirtti.

Emeklilerin Zor Durumu: Yıkıp Yeniden Yapacak Güç Nerede?

Gökan Zeybek, enflasyonun yalnızca genç ve çalışan kesimi değil, emeklileri de zor durumda bıraktığını vurguladı. “Otuz yıllık, kırk yıllık evinde oturmak zorunda olan emekli, çoğunlukla da sizin 7.500 lira ve onun altında maaşla geçinmeye mahkûm ettiğiniz emekli bu evlerini nasıl güçlendirecek ya da yıkıp yeniden yapacak?” diye sordu.

Hükümetten Emeklilere ‘Çözüm’: Borcu Öde, Mülkünü Al!

Zeybek, hükümetin bu soruna getirdiği çözüm önerilerini de eleştirdi. Hükümetin emeklilere, “Biz senin adına yapacağız. Sana orada ölene kadar bakacağız, öldükten sonra da senin mülkün hazineye geçecek. Mirasçıların ancak borcunu öderlerse hak sahibi olacaklar,” dediğini aktardı.

”Kentsel dönüşümün bir numaralı düşmanı enflasyondur. Nerede o bizim “Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım.” diyen Bakan? Gözlerini kapayacaktı, bir açtığında her şey düzelecekti. Siz gözlerinizi kapattığınız zaman İstanbul’da 85 metrekare daire 140 bin TL’ye mal ediliyordu, şimdi TOKİ, deprem bölgesinde 100 metrekare tünel kalıplı bir binayı 2 milyon 850 bin liraya ihale ediyor. Nereden, nereye!

Enflasyon kentsel dönüşümün 1 numaralı düşmanıdır çünkü otuz yıllık, kırk yıllık evinde oturmak zorunda olan emekli, çoğunlukla da sizin 7.500 lira ve onun altında maaşla geçinmeye mahkûm ettiğiniz emekli bu evlerini nasıl güçlendirecek ya da yıkıp yeniden yapacak? Ona bir düzenleme getiriyorlar; emeklilerin, emekli karı kocanın kendi evini yıkıp yeniden yapamayacağını gören AKP iktidarı yeni bir madde getiriyor, diyor ki: “Biz senin adına yapacağız. Sana orada ölene kadar bakacağız, öldükten sonra de senin mülkün hazineye geçecek. Mirasçıların ancak borcunu öderlerse hak sahibi olacaklar.”