İsrail duyurdu: Hamas lideri öldürüldü!

İsrail kara kuvvetleri Gazze'de bir askeri kurtardı, Hamas lideri öldürüldü ve Başbakan Netanyahu ateşkes çağrılarını reddetti. Detaylar makalemizde.

Pazartesi günü İsrail kara kuvvetleri, tanklar ve diğer zırhlı araçlar eşliğinde Gazze’nin iç bölgelerine ilerledi. Bu operasyon, Hamas militanları tarafından esir alınan bir askeri serbest bırakmayı amaçlıyordu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastanelerin yakınlarında gerçekleşen hava saldırıları nedeniyle yükselen ateşkes çağrılarını açıkça reddetti.

İsrail ordusu, 7 Ekim’de yaşanan saldırıda liderlerinden Nasim Abu Ajina’nın öldürüldüğünü açıkladı. Bu, Hamas’ın İsrail’e karşı yürüttüğü mücadeleye büyük darbe olarak nitelendi. Ordu ayrıca, 7 Ekim’deki saldırıda esir alınan 19 yaşındaki Pvt. Ori Megidish’in “iyi durumda” olduğunu ve ailesiyle buluştuğunu belirtti.

Netanyahu, serbest bırakılan askeri “başarının” bir göstergesi olarak gördü. Ateşkes çağrılarını reddetmesinin nedeni olarak “Bu, İsrail’in Hamas’a teslim olması yönündeki çağrılardır” dedi. Netanyahu, bu durumu kabul etmeyeceğini vurguladı.

Operasyonun Geleceği: Savaş Devam Ediyor

İsrail askeri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, ilave kuvvetlerin Gazze’ye girmeye devam edeceğini ve operasyonların yoğunlaşacağını açıkladı. Son günlerde 600’den fazla militan hedefi vuruldu. Ancak Filistinli militanlar da İsrail’e roket saldırılarına devam ediyor.

Netanyahu, son zamanlarda ülkeye yönelik saldırıları önleyememesi sebebiyle kamuoyundan artan bir baskıyla karşı karşıya. Ancak istifa etmeyi reddetti. İsrail, Hamas’ı tamamen ezme ve bölgedeki 16 yıllık hakimiyetini sona erdirme amacında.

Hamas ve diğer militan grupların 240 kadar esiri tuttuğu, İsrail’in ise bu kişileri serbest bırakılması için artan baskıyla karşı karşıya olduğu bir ortamda, iki taraf arasındaki çatışma devam ediyor.

Exit mobile version