Lüks Hayatlarına El Konulan Polat Çifti Özür Diledi: “Haddimizi Aştık”

Vergi kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, lüks hayatlarından pişman olduklarını söyledi. Çiftin bahçesinin kazılmasından tutun da yaptıkları gösterişli paylaşımlara kadar her şeyi bu makalede bulabilirsiniz.

Vergi kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, sessizliğini bozdu. Çift, yaptıkları ortak açıklamada, “Aşırılıklarımız, şımarıklıklarımız, gösterişlerimiz oldu. Milletimizden özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Polat çifti, hakkında belge kaçırmak, suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak gibi suçlamalar bulunan 13 şüphelinin arasında yer alıyor. Soruşturma kapsamında çiftin ve yakın akrabalarının tüm mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Çiftin kozmetik, mücevherat, inşaat gibi alanlarda faaliyet gösterdiği 15 şirketinde arama yapıldı. Şirketlere ait 22 milyon 72 bin liraya da el konuldu. Polat çiftinin evlerinin bahçesinin de kazılarak arandığı ortaya çıktı.

Lüks Hayatlarıyla Dikkat Çekmişlerdi

Polat çifti, sosyal medyada yaptıkları lüks hayat paylaşımlarıyla da dikkat çekmişti. Çiftin bindikleri arabalar, giydikleri kıyafetler, takındıkları mücevherler, gittikleri tatiller ve verdikleri partiler sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Çiftin paylaşımlarından birinde Dilan Polat’ın “Arabanız çok güzel ne iş yapıyorsunuz?” sorusuna “Hocamın karısıyım” yanıtını vermesi de gündeme gelmişti.

Özür Dilemenin Bilinci İçerisindeyiz

Polat çifti, yaptıkları açıklamada kabuklarına çekilip muhasebe imkanı bulduklarını söyledi. Çift, şöyle devam etti:

“Bizlerde de beşeri hatalar mevcuttur. Toplum önünde çeşitli insani ve dünyevi nedenlerden kaynaklı birtakım etik ve edebe ilişkin aşırılıklarımız, şımarıklıklarımız, gösterişlerimiz olmuştur. Bunlardan dolayı öncelikle Allah huzurunda mecburiyetimiz; sizler karşısında da düşünce ve izah olmuştur. Çeşitli insani zaaflar nedeniyle haddimizi aştığımızı bu süreçte daha iyi idrak ettik. Özür dilemenin, gösterişten ve aşırılıktan uzak olmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz.”

Çift, Masak raporuna göre hakkında vergi sorumluluğu dışında başkaca herhangi bir kar, yas dışı bahis, suçlama, tespit ve delil olmadığını da iddia etti. Çift, “Bahçemizin kazılması dahil her türlü işlem yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir” dedi.

Polat çiftinin soruşturması devam ediyor.

Exit mobile version